Gå direkt till innehåll
Foto: Johan Eklund
Foto: Johan Eklund

Pressmeddelande -

Glädjande besked för Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan i Karlstad får starta åtta yrkeshögskoleutbildningar även hösten 2019. Det meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) på tisdagen.

Yrkeshögskolan i Karlstad fick klartecken att fortsätta bedriva utbildningen till automationsingenjör med inriktning processteknik. Därmed erbjuds åtta yrkeshögskoleutbildningar med start hösten 2019.

Sedan tidigare är det nämligen klart med följande utbildningar:

● Anläggningskonstruktör inriktning rör/mek
● Barnspecialiserad undersköterska
● Diagnostekniker inom motorbranschen
● Industriell elektroniktekniker
● Industrirörtekniker
● Processtekniker
● Vårdadministratör – medicinsk sekreterare.

”Stor efterfrågan i regionen”

Henrik Degert Grahn, rektor, gläds åt beskedet.

- Det finns en stor efterfrågan i regionen på utbildad personal inom automation. Så det är självklart ytterst glädjande att myndigheten ger oss förutsättningar att möta efterfrågan och utbilda fler automationsingenjörer även framöver. Helt klart ett bra besked för berörda branscher i regionen, säger Henrik Degert Grahn.

Nära samarbete med näringslivet

Myndigheten för yrkeshögskolan beslutar årligen vilka utbildare som får starta vilka yrkesutbildningar, främst baserat på hur näringslivets efterfrågan ser ut i regionen.

Yrkeshögskolan i Karlstad, som har sitt säte på Karlstads Teknikcenter, har ett nära samarbete med näringslivet och erbjuder skräddarsydda utbildningar som ger den kompetens som arbetsgivarna vill ha.

För mer information kontakta:
Henrik Degert Grahn, rektor, 070-257 89 24
David Falk, kommunikatör, 076-11 88 290

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.