Gå direkt till innehåll
”Vi vill kompetensutveckla Värmland”

Pressmeddelande -

”Vi vill kompetensutveckla Värmland”

Lördagen den 25 mars öppnar Karlstads teknikcenter upp dörrarna för allmänheten för att visa upp de fyra utbildningsformer som ryms under samma tak.

– Vi vill att fler ska känna till oss och vilket fantastiskt utbildningsutbud vi har. Vi vill kompetensutveckla Värmland och Sverige med rätt kompetens tillsammans med näringslivet, säger Marcus Blomqvist, Tf rektor på Karlstads teknikcenter.

Karlstads teknikcenter erbjuder idag fyra profiler av gymnasieingenjörsutbildningen TE4, nio yrkeshögskoleutbildningar, vuxenutbildning samt uppdragsutbildningar för näringslivet.

– Många tror nog att vi enbart erbjuder tekniska utbildningar, vilket var starten för oss. Förutom tekniska utbildningar erbjuder vi även utbildningar som trafiklärare, vårdadministratör, barnspecialiserad undersköterska och diagnostekniker inom motorbranschen. Över 90 procent av våra studerande får jobb efter sin examen, vilket är ett resultat av vår starka samverkan med näringslivet, säger Marcus Blomqvist.

Lördagen den 25 mars mellan klockan 10.00-13.00 öppnar Karlstads teknikcenter upp dörrarna för den som är intresserad av att veta mer om utbildningarna som erbjuds och för att se sig om i lokalerna.

– Besökarna kommer att få träffa våra studerande och lärare i våra lokaler på Axel Johnsons väg 6 i Karlstad och få se vilka häftiga projekt vi arbetar med i våra utbildningar. Vi välkomnar hela familjen och kompisgänget, säger Marcus Blomqvist.

Redan den 20 februari 2023 öppnade ansökan för den som vill söka en yrkeshögskoleutbildning med start under hösten på Karlstads teknikcenter.

Vill du veta mer? Kontakta:
Marcus Blomqvist, Tf rektor Karlstads teknikcenter, Karlstads kommun, telefon 054-540 82 83.
Malin Öhlin, kommunikatör Karlstads teknikcenter, Karlstads kommun, telefon 054-540 46 96.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.