Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: 21 jobbsäkra utbildningar på YH-dagen

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: 21 jobbsäkra utbildningar på YH-dagen

Yrkeshögskolorna i Värmland bjuder för femte året i rad in till YH-dagen! Nio skolor från hela Värmland informerar om totalt 21 yrkeshögskoleutbildningar som leder till jobb.

Under YH-dagen på Arbetsförmedlingen i Karlstad har besökarna möjlighet att träffa representanter från alla nio yrkeshögskolorna i Värmland.

Yrkeshögskolorna informerar om de totalt 21 yrkeshögskoleutbildningar som startar hösten 2018. Det är en bred spridning, allt från vårdadministratör till förpackningsdesigner.

- Det känns extra roligt med YH-dagen i år eftersom Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat fler utbildningar än någonsin, då det tydligt syns att de leder till jobb, säger Laurence Autard de Bragard på Brobygrafiska.

Nio av tio får jobb efter examen

Yrkeshögskola är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teori med praktik. Minst en fjärdedel av studietiden tillbringas ute i arbetslivet via lärande i arbete.

Yrkeshögskoleutbildningarna utformas i nära samarbete med arbetsgivarna för att de ska få exakt den kompetens som de söker. Nio av tio elever får jobb efter examen.

Mer information finns på yhvarmland.se och i bifogad folder: YH Värmland 2018

Dag: Onsdag 21 mars
Tid: Klockan 11-16
Plats: Arbetsförmedlingen i Karlstad, Östra Torggatan 5 (våning 2)

För mer information kontakta:
Laurence Autard de Bragard, Brobygrafiska, 0565-179 14
Henrik Degert Grahn, biträdande rektor Yrkeshögskolan i Karlstad, 070-257 89 24
Nina Jareke, samordnare Yrkeshögskolan i Karlstad, 070-001 88 05
David Falk, kommunikatör Karlstads kommun, 076-118 82 90

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.