Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 17 juni

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 17 juni

På Kultur- och fritidsnämnden den 17 juni behandlades verksamhetsplanen för stora möten samt e-förslag på utegym på Henstad och utomhusbanor för padel.​

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 17 juni

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 17 juni

​Peab får dubbel markanvisning i Molkom och kvarteret Kanoten, Sannafältets sportcenter utses till projekt för konstnärlig gestaltning och ett förslag att bilda ett nytt naturreservat går ut på remiss. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Nytt upplägg för feriearbetare på grund av coronaviruset

Nytt upplägg för feriearbetare på grund av coronaviruset

På grund av rådande situation kommer inte feriearbetande ungdomar arbeta ute i verksamheterna på vanligt vis i sommar. Med hjälp av föreningen Framtidsfrön har därför ett nytt upplägg tagits fram så att 150 ungdomar ändå får ta ett första kliv ut i arbetslivet.

Ytterligare åtgärder för att minska problemen med störande biltrafik i Karlstad

Ytterligare åtgärder för att minska problemen med störande biltrafik i Karlstad

Under senare år har det varit återkommande problem med bilar som samlas och spelar hög musik på kvällar och nätter. Olika åtgärder har sats in successivt men kringboende får fortfarande störd nattsömn samtidigt som nedskräpning och skadegörelse ökar. Därför vidtar Karlstads kommun och polisen nu ytterligare åtgärder för att minska störningarna.

En av de fem broar längs Molkomsmossens vandringsled som ska bytas ut och tillgänglighetsanpassas.

Molkom får tillgänglighetsanpassad vandringsled

Den här veckan har arbetet börjat med att tillgänglighetsanpassa vandringsleden Molkomsmossen i centrala Molkom. De första 586 metrarna av den totalt 1,3 km långa leden ska bland annat få bredare stigar, fem broar och underlag som är lättframkomligt för rullstolar och andra hjälpmedel.

Kommunstyrelsen i korthet den 15 juni

Kommunstyrelsen i korthet den 15 juni

Kristin Idskog blir ny kultur- och fritidsdirektör från 1 september, tio miljoner kronor ska stötta näringslivet under coronapandemin och kommunen går in med 200 000 kronor till Rally Sweden AB. Det var några av besluten som togs på kommunstyrelsens junimöte.

Johanna Larsson, (M) och Niklas Wikström, (L) testar det nya pingisbordet

Invigning på Skutberget i strålande sol –boulder, pingisbord, sittmöbler och food trucks på plats

Vid lunchtid idag invigdes de nya hängytorna på Skutberget när Johanna Larsson, (M) och Niklas Wikström, (L), tävlade om att nå toppen av den nya bouldern först. Vem som vann låter vi vara osagt, men både bouldern och det nya pingisbordet testades av våra folkvalda som sedan passade på att ta en snabblunch vid ett av de nya food trucksen som startade sin sommarförsäljning på Skutberget idag.

Studentutspring Tingvallagymnasiet Karlstads kommun

Drygt 20 000 såg direktsänt studentutspring

Karlstads kommun direktsände alla kommunens studentutspring. Med noggrant planerat tidschema, och max två anhöriga per student blev det ett lyckat studentfirande – trots farhågor.

Bild från skräprensning i ett annat sammanhang. Här är en cykel på väg upp ur Klarälven.

Pressinbjudan: Dykare inspekterar bottnarna på Karlstads badplatser

På söndag kommer dykare att ta sig ut till Karlstads badplatser för att ta bort skräp, inspektera bryggor och ta bort eventuellt farligt material som kan finnas under ytan. Dykningen är den del i Karlstads kommuns arbete att se till att alla badplatser är säkra.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.