Gå direkt till innehåll
Kultur- och fritidsnämnden i korthet 17 juni
Kultur- och fritidsnämnden i korthet 17 juni

Pressmeddelande -

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 17 juni

På Kultur- och fritidsnämnden den 17 juni behandlades verksamhetsplanen för stora möten samt e-förslag på utegym på Henstad och utomhusbanor för padel.

Verksamhetsplan för stora möten

Kommunledningskontoret, kultur- och fritidsförvaltningen och teknik- och fastighetsförvaltningen har tillsammans arbetat arbetat fram ett förslag till verksamhetsplan för stora möten och evenemang i Karlstad. Syftet med verksamhetsplanen är att Karlstads kommun ska arbeta för att det blir fler evenemang och möten som skapar stolthet och tillväxt i vår region. Målen med det gemensamma arbetet är:

-Fler evenemang och möten som stärker varumärket Karlstad och bidrar till att Karlstad syns mer.

-Stärka bilden av Karlstad som en plats där det är enkelt att arrangera och genomföra sitt möte eller evenemang.

-Fler gäster, som på ett hållbart sätt genererar tillväxt.

-Bidra till att Karlstadsborna trivs och känner sig stolta över sin stad.

Beslut: Kultur- och fritidsnämnden godkänner verksamhetsplanen för evenemang och stora möten, under förutsättning att kommunstyrelsen och teknik- och fastighetsnämnden gör detsamma.

Dnr KFN/2020:201

E-förslag om utegym på Henstad

I ett e-förslag föreslås att kommunen ska bygga ett utegym på Henstad i anslutning till Hultsbergsskolan. Idag finns en fotbollsplan och en pulkabacke i närheten och om ytan skulle kompletteras med ett utegym skulle det finnas bra möjlighet för rörelse och aktivitet i området. Skolan, föreningslivet och de boende skulle kunna nyttja utegymmet.

Beslut: E-förslaget avslås med hänvisning till kultur- och fritidsförvaltningens plan för utomhusgym- och spontanidrottsinvesteringar där Henstad i dagsläget inte är prioriterat.

Dnr KFN/2020:60

E-förslag om utomhusbanor för padel

I ett e-förslag föreslås att Karlstad kommun ska bygga ett antal utebanor för padel. Förslaget innehåller även ett antal tänkbara placeringar. Motiveringen till att Karlstads kommun ska bygga banorna är att det inte är troligt att det privata näringslivet kommer att etablera utebanor då det inte blir ekonomisk hållbart, då utesäsongen är mycket kortare än inomhussäsongen.

Beslut: Kultur- och fritidsnämnden avslår e-förslaget då det i dagsläget inte finns ekonomiska förutsättningar för Karlstads kommun att bygga padelbanor.

Dnr KFN/2020:177

För mer information kontakta:

Kontaktpersoner:

Johanna Larsson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 054-540 29 31
E-post: johanna.larsson@karlstad.se

Mats Ahrén, kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 054-540 24 52
E-post: mats.ahren@karlstad.se

Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från kultur- och fritidsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.