Gå direkt till innehåll
En av de fem broar längs Molkomsmossens vandringsled som ska bytas ut och tillgänglighetsanpassas.
En av de fem broar längs Molkomsmossens vandringsled som ska bytas ut och tillgänglighetsanpassas.

Pressmeddelande -

Molkom får tillgänglighetsanpassad vandringsled

Den här veckan har arbetet börjat med att tillgänglighetsanpassa vandringsleden Molkomsmossen i centrala Molkom. De första 586 metrarna av den totalt 1,3 km långa leden ska bland annat få bredare stigar, fem broar och underlag som är lättframkomligt för rullstolar och andra hjälpmedel.

Karlstads kommun vill att alla ska ha möjlighet att komma ut i naturen, oavsett förutsättningar. Under de senaste åren har kommunen därför satsat på att tillgänglighetsanpassa flera av kommunens vandringsleder och naturområden.

Satsningarna avlöser varandra

Så sent som i fredags kunde kommunen meddela att Herröns strövområde bland annat fått en spång och stenmjöl för att underlätta för besökare att ta sig fram. Den här veckan är det byggstart för nästa satsning; tillgänglighetsanpassning av Molkomsmossen.

- Vi tror det kommer vara ett värdefullt tillskott för Molkom. Det ligger centralt så det är nära för många att sig ut. Det är ett spännande område på gammal torvmark med mycket träd, säger projektledare Kristine Johansson på kommunens enhet för skog och friluftsliv.

Ska passa alla

Tillgänglighetsanpassningarna av Molkomsmossens första 586 meter handlar om att göra stigen två meter bred, underlaget ska bestå av stenmjöl och jämnas till så att det inte blir för branta lutningar.

- På det sättet kan man ta sig fram lätt oavsett om du använder rullstol, permobil, rullator eller skjuter på en barnvagn, säger Kristine Johansson

Fem broar ska bytas ut så att de blir 1,5 meter breda och har avkörningsskydd. Det kommer även finnas fler platser att stanna och vila och alla informationstavlor ska tillgänglighetsanpassas så att de kan läsas av personer med synsvårigheter.

Om resultatet blir bra kan även resten av leden tillgänglighetsanpassas längre fram.

För mer information kontakta:

Kristine Johansson, projektledare, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 31

(Annica Granlund, kommunikationsstrateg på teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 66)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.