Gå direkt till innehåll
Nytt upplägg för feriearbetare på grund av coronaviruset

Pressmeddelande -

Nytt upplägg för feriearbetare på grund av coronaviruset

På grund av rådande situation kommer inte feriearbetande ungdomar arbeta ute i verksamheterna på vanligt vis i sommar. Med hjälp av föreningen Framtidsfrön har därför ett nytt upplägg tagits fram så att 150 ungdomar ändå får ta ett första kliv ut i arbetslivet.

I år blir sommaren annorlunda och därför är det extra viktigt att vi inte ställer in, utan ser till att ungdomar får en sysselsättning under sommaren. För de ungdomarna som ska arbeta i kommunens förskolor och fritidshem har ett nytt upplägg tagits fram. Under tre perioder kommer de att få bilda olika team och skapa aktiviteter för barnen. Alla aktiviteter sker utomhus med social distansering.

– Det är jätteroligt att vi ha lyckats få till feriearbeten till så många ungdomar trots att vi har helt andra förutsättningar i år. Att få möjlighet till ett feriearbete är viktigt för våra ungdomar. De får en meningsfull sysselsättning under sommaren och en lön som gör att de kan vara självständiga. Det blir också extra roligt för våra barn i förskola och fritidshem som får ta del av spännande aktiviteter, säger Maria Kjällström, skoldirektör på barn- och ungdomsförvaltningen.

Feriearbetarna kommer att få gå en utbildning och planera aktiviteter på egen hand, men med stöd av handledare. Resten av sommaren åker de runt till kommunens förskolor och fritidshem och håller i sina aktiviteter. Hinderbanor, småkryps-zoo, teater eller andra utomhusvänliga aktiviteter kommer att anordnas under namnet Sommarskoj.

– Det här är en fantastisk lösning för ungdomarna. De kommer att få ett meningsfullt uppdrag, skapa roliga aktiviteter för barnen samtidigt som de får lära sig projektarbete, samarbete, kreativitet och ansvarstagande, säger Mattias Walan, verksamhetsledare på Framtidsfrön.

Drygt 900 feriearbetare totalt

Karlstads kommun erbjuder arbeten till drygt 900 feriearbetare totalt i sommar. Andra sysslor ungdomarna kan få testa på är bland annat att plantera och rensa rabatter i parker, putsa fönster och annan lokalvård eller vaktmästeri.

För mer information kontakta:
Linnea Bengtsson, projektledare, Karlstads kommun, 070-020 82 93
Mattias Walan, verksamhetsledare, Framtidsfrön, 073-048 28 31

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.