Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Skutbergets boulder

Pressinbjudan: Välkommen till Skutberget på invigning

Måndagen den 15 juni inviger vi det nya hängområdet på Skutberget. Här finns nu plats för lek, spel och att bara vara och njuta av en skön dag. Dessutom finns det från och med denna dag möjlighet för de nya food trucksen att vara på plats, och vad passar väl då bättre än att ta sin lunch här?

Tillgängligt och restaurerat på Herrön

Tillgängligt och restaurerat på Herrön

För att det ska bli enklare att uppleva Herrröns strövområde med betad strandäng och våtmark har kommunen gjort en del tillgänglighetsanpassningar. Även våtmarken har restaurerats och öppnats upp så att besökare kan ta del av vyerna och det rika fågellivet.

Pressinbjudan: Ett sista turnéstopp för Wermland Opera

Pressinbjudan: Ett sista turnéstopp för Wermland Opera

Wermland Opera har vid flera tillfällen de senaste veckorna spelat musik utanför vård- och trygghetsboenden runt om i Karlstads kommun. I morgon, den 10 juni, avslutas den mycket uppskattade turnén utanför Resurscentrum i Stadsträdgården.

Food trucks på Skutberget

​Tacos, sallad, pizza, glass och kaffe på Skutberget i sommar

Det blir Olssons Glasseria, Skogshyddan Dirty Pig Truck med tacos, Happy Belly som har ett utbud av sallader och pokébowl, samt Nonna Grassa med pizza och antipasto-brickor i utbudet som kommer få stå på Skutberget med sina food trucks.

Detaljplaner med 1300 bostäder har redan godkänts av stadsbyggnadsförvaltningen

​Stadsbyggnadsnämnden har redan överträffat målet för antal detaljplaner

Årets första uppföljning av stadsbyggnadsnämndens verksamhet visar att ett av nämndens mål för 2020 redan passerats – nämnden har godkänt detaljplaner med inte mindre än 1300 bostäder bara under årets första fyra månader. Dessutom ligger antal beviljade bygglov i nivå med målen, hela 337 nya bostäder har fått slutbesked och är därmed klara för inflyttning.

Bild från Shutterstock

Halvvägs i tillgänglighetsarbetet i gatumiljön

För att alla oavsett funktionsvariation ska kunna ta sig fram obehindrat i Karlstads gatumiljöer har kommunen sedan 2015 arbetat med olika typer av tillgänglighetsanpassningar. Tusentals åtgärder har gjorts hittills och med halva tiden kvar i projektet uppmanar kommunen fastighetsägare i Karlstad att bidra i arbetet.

F/ACT-Movement, ett sätt att bygga en hållbar garderob

Bygg en hållbar garderob - deltagare sökes av projektet Karlstad delar

Nu har du som är mode- och miljömedveten chansen att delta i en spännande utmaning när projektet Karlstad delar hakar på F/ACT Movement! Från september 2020 till maj 2021 får de antagna deltagarna, f/activisterna, tillgång till roliga workshops och spännande föreläsningar som fokuserar mode utifrån ett hållbart perspektiv. Utmaningen? Shoppa inga nyproducerade kläder under nio månader.

Kommunstyrelsen i korthet den 2 juni

Kommunstyrelsen i korthet den 2 juni

Kommunstyrelsen har i en bred politisk överenskommelse utgått från förra årets budget och tagit fram ett budgetförslag för 2021–2023 för Karlstads kommun. En ny budgetprocess kommer att ske senare i höst och då presenterar partierna sina budgetsatsningar och politiska prioriteringar.

Vem har Sveriges godaste kranvatten?

Vem har Sveriges godaste kranvatten?

Karlstads kommun är med och arrangerar regionsfinal i Kranvattentävlingen 2020 den 14 oktober. Nu utmanar vi andra kommuner i Värmland att anmäla sig till regionsfinalen och tävla mot oss. Vi är stolta över vårt goda kranvatten och vi är öppna för en utmaning!

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.