Gå direkt till innehåll
Vem har Sveriges godaste kranvatten?

Pressmeddelande -

Vem har Sveriges godaste kranvatten?

Karlstads kommun är med och arrangerar regionsfinal i Kranvattentävlingen 2020 den 14 oktober. Nu utmanar vi andra kommuner i Värmland att anmäla sig till regionsfinalen och tävla mot oss. Vi är stolta över vårt goda kranvatten och vi är öppna för en utmaning!

Två bidrag från regionsfinalen går vidare till riksfinalen som hålls i Stockholm vecka 46. Det är branschorganisationen Svenskt Vatten som står bakom tävlingen. En kunnig jury smakar och bedömer kranvatten från hela landet och utser Sveriges godaste kranvatten. I fokus är denna fantastiska naturresurs som alla har tillgång till direkt i kranen. Kranvatten är gott, lokalproducerat och nästan gratis. Bromölla kommun är regerande mästare, men vem vinner 2020?

Läs mer om Kranvattentävlingen på Svenskt Vattens webbplats.

Mjukt, frisk och rent vatten med en helande känsla

Kranvattnet i Karlstad är ett av Sveriges bästa. 2015 var Karlstad en av två vinnare i regionfinalen och gick till Sverigefinal. Juryns motivering var: ”Mjukt, friskt och rent vatten med en helande känsla för både kropp och själ”.

-Vi är stolta över vårt goda vatten och känner att vi har en bra chans i årets tävling. Vi vill utmana andra kommuner att delta. Ju fler som är med desto hårdare konkurrens och vi är öppna för en utmaning. Hur kommer andra kommuners vatten beskrivas? Kommer det vara lika gott som vårt? Genom att delta i tävlingen får du reda på det och slår ett slag för det fantastiska kranvatten vi har i Sverige, säger Eva-Lena Beiron, enhetschef, teknik- och fastighetsförvaltningen.

För mer information kontakta:

Eva-Lena Beiron, enhetschef Kund- och verksamhetsstöd VA, teknik- och fastighetsförvaltningen, 054-540 68 10

(Sofia Carlson, kommunikatör, teknik- och fastighetsförvaltningen, 054-54 69 87)

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.