Gå direkt till innehåll
Kristin Idskog tillträder nya tjänsten som kultur- och fritidsdirektör i Karlstads kommun i september 2020.
Kristin Idskog tillträder nya tjänsten som kultur- och fritidsdirektör i Karlstads kommun i september 2020.

Pressmeddelande -

Kristin Idskog blir ny kultur- och fritidsdirektör

Kommunstyrelsen har i dag utsett Kristin Idskog till ny kultur- och fritidsdirektör i Karlstads kommun. Hon efterträder Mats Ahrén och tillträder tjänsten i september.

Kristin Idskog har tidigare arbetat med HR-frågor inom Svenska kyrkan, Helsingborgs stad och Statens museer för världskultur. Nu närmast kommer hon från uppdrag som HR-chef och sektorchef inom samhälle och kultur i Göteborgs stad.

– Kristin har en gedigen bakgrund och passar mycket bra för uppdraget. Det är ett komplicerat och publikt arbete som kommer att ställa stora krav framöver, inte minst med tanke på Karlstads kommuns arenautveckling. Vi som har intervjuat de sökande är väldigt enade om Kristin som bäst lämpad för jobbet, säger Ulf Nyqvist, kommundirektör.

Karlstad är hemma för Kristin Idskog som växte upp och läste på universitetet här. Hon flyttade från Värmland 2004, men har regelbundet varit tillbaka för att besöka sin släkt och fritidshuset i Östmark. Kristin Idskog ser fram emot sitt nya jobb.

– Det känns jättespännande, men jag är också ödmjuk inför uppgiften. Karlstads kommun är känd för att bedriva ett framgångsrikt arbete inom kultur- och fritidsområdet och det finns en framåtanda här. Jag hoppas kunna hjälpa till att både förvalta det goda arbete som görs och bidra till utveckling, säger Kristin Idskog.

För mer information kontakta:

Ulf Nyqvist, kommundirektör, 054-540 10 01

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.