Gå direkt till innehåll
Studentutspring Tingvallagymnasiet Karlstads kommun
Studentutspring Tingvallagymnasiet Karlstads kommun

Pressmeddelande -

Drygt 20 000 såg direktsänt studentutspring

Karlstads kommun direktsände alla kommunens studentutspring. Med noggrant planerat tidschema, och max två anhöriga per student blev det ett lyckat studentfirande – trots farhågor.

Drygt 20 000 personer såg studentutspringet i direktsändning när Karlstads kommun genomförde sändningar från de tre gymnasieskolorna Tingvallagymnasiet, Nobelgymnasiet och Sundsta-Älvkullegymnasiet.

Mycket planering på kort tid

I samråd med eleverna kom Karlstads kommun på kort tid fram till lösningen med direktsänt utspring. Idén utvecklades till att sändningen skulle programledas och att studenter på skolorna intervjuas.

Oro för folksamling

En av de största farhågorna både för Karlstads kommun och allmänheten var att de restriktioner om max två anhöriga per student inte skulle följas och att folksamlingar skulle uppstå. Så blev inte fallet. Istället för att samlas utanför skolorna såg drygt 20 000 personer direktsändningarna från Karlstads kommuns webbplats.

-Det känns jättebra att våra studenter fick en så bra dag trots att ingenting blev som det brukar, säger Birgitta Larsson, skoldirektör i Karlstads kommun.

Positiva reaktioner från studenterna

Många av studenterna har reagerat positivt på att studenten blev annorlunda. Det som innan kändes tråkigt, exempelvis att alla inte skulle springa ut tillsammans, blev istället bättre. Det gav anhöriga större möjlighet att se just sin student.

Kreativa lösningar för att få en speciell dag

Flakåkning var inte tillåtet i år, men det hindrade inte studenterna från att tänka kreativt. En klass åkte på Klarälven i uppblåsbara flamingos – en annan form av kortege.

För mer information kontakta:

Birgitta Larsson, skoldirektör, 054-540 13 64

På www.karlstad.se/skolavslutning2020 finns sändningarna att se i efterhand.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.