Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Nytt upplägg för feriearbetare på grund av coronaviruset

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nytt upplägg för feriearbetare på grund av coronaviruset

På grund av coronaviruset kan inte feriearbetande ungdomar arbeta ute i verksamheterna på vanligt vis i sommar. Med hjälp av föreningen Framtidsfrön har därför ett nytt upplägg tagits fram så att 150 ungdomar ändå får ta ett första kliv ut i arbetslivet.

I år blir sommaren annorlunda och därför är det extra viktigt att vi inte ställer in, utan ser till att ungdomar får en sysselsättning under sommaren. Feriearbetarna kommer under tre perioder att få bilda team och skapa olika aktiviteter för barn i förskola och fritidshem. Alla aktiviteter sker utomhus med social distansering.

Ungdomarna kommer att få gå en utbildning och planera aktiviteter på egen hand, men med stöd av handledare. Resten av sommaren åker de runt till kommunens förskolor och fritidshem och håller i sina aktiviteter under namnet Sommarskoj.

– Det är jätteroligt att vi ha lyckats få till feriearbeten till så många ungdomar trots att vi har helt andra förutsättningar i år. Att få möjlighet till ett feriearbete är viktigt för våra ungdomar. De får en meningsfull sysselsättning under sommaren och en lön som gör att de kan vara självständiga. Det blir också extra roligt för våra barn i förskola och fritidshem som får ta del av spännande aktiviteter, säger Maria Kjällström, skoldirektör på barn- och ungdomsförvaltningen.

Känn er varmt välkomna att träffa feriearbetarna mitt i den kreativa processen och hör oss berätta mer om satsningen!

Dag: Onsdag 17 juni
Tid: klockan 10.00
Plats: Norrstrandsskolans aula, Norra Allén 33

För mer information kontakta:
Linnea Bengtsson, projektledare, Karlstads kommun, 070-020 82 93
Mattias Walan, verksamhetsledare, Framtidsfrön, 073-048 28 31

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.