Gå direkt till innehåll

Ämnen: Musik

Folkfest med Nationaldagsfirande och gratiskonsert på Sandgrundsudden 5-6 juni.

Nationaldagsfirande och gratiskonsert- GERD möter Wermland Operas orkester 5-6 juni

Utöver traditionellt storslaget Nationaldagsfirande 6 juni bjuder Karlstads Kommun in till Sommarkväll på udden onsdag 5 juni 18.30. Kvällen inleds med smakprov från kommande allsångsshow med sångare, musiker och dansare från daglig verksamhet. Svenska mästare hyllas innan det är dags för ”GERD möter Wermland Operas orkester”.

Det blir en musik- och sommarfest när RIX FM Festival kommer till Stora torget i Karlstad.

RIX FM Festival kommer till Karlstad i juli

RIX FM Festival kommer till Stora torget i Karlstad den 25 juli med en färgsprakande sommarfest och några av de hetaste artisterna just nu. Festivalen är gratis och öppen för alla.

Live Nation som bland annat jobbar med högaktuella Melodifestivalturnén berättar hur det är att jobba med stora evenemang.

Välkommen på föreläsning om eventbranschen

Fredagen den 1 mars har underhållningsföretaget Live Nation en inspirationsföreläsning på Karlstads Universitet om hur det är att arbeta inom eventbranschen.

Norrstrandsskolans musikprofil firar 30 år

Norrstrandsskolans musikprofil firar 30 år

I år är det 30 år sedan Norrstrandsskolans musikprofil såg dagens ljus och det uppmärksammas på olika sätt under läsåret med hjälp av både gamla och nya elever.

Pressinbjudan: Välkommen till exklusiv slutrepetition av en sprakande show

Pressinbjudan: Välkommen till exklusiv slutrepetition av en sprakande show

Dans, glädje, poesi och storslagna shownummer. Tisdag den 17 oktober öppnar vi dörrarna in till gamla Herrhagskyrkan för en exklusiv förhandsvisning och slutrepetition av en sprakande show, framförd av Karlstads kommuns dagliga verksamhet.
Här får media chansen att se sista repetitionen samt träffa deltagarna bakom showen. Den stora showen sätts upp på Scalateatern den 25 oktober och är en del

Pressinbjudan - Unik arkitekturutställning i Karlstadsrummet

Pressinbjudan - Unik arkitekturutställning i Karlstadsrummet

Pressen välkomnas till invigningen av ett helt förändrat Karlstadsrum där arkitekturen står i centrum. Borta är de vanliga planscherna och den fasta utställningen som nu har lämnat plats till en utställning där fyra arkitektbyråer beskriver sina projekt och hur deras arbete lämnat sitt avtryck i Karlstad idag.

Den 30 juni spelar Bob Dylan i Karlstad för tredje gången.

Välkommen till Karlstad Bob Dylan!

Rocklegenden Bob Dylan kommer till Karlstad den 30 juni och gör en unik, intim spelning på Karlstad CCC. Stjärnan sägs ha en särskild relation till Karlstad och besöker nu staden för tredje gången!

Pressinbjudan: Skolelever i storslagen körkonsert

Pressinbjudan: Skolelever i storslagen körkonsert

​Skolelever uppträder tillsammans med Boris René, Triple & Touch, Thandiwe Mbobo och Star Choir South Africa. Missa inte Star for Life in Concert i Sundstaaulan fredag den 22 mars!

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.