Gå direkt till innehåll
2023 års Kulturstipendiater till Gustaf Frödings minne, GERD- Elin Lundgren och Olle Österling
2023 års Kulturstipendiater till Gustaf Frödings minne, GERD- Elin Lundgren och Olle Österling

Pressmeddelande -

GERD - Elin Lundgren och Olle Österling tilldelas 2023 års kulturstipendium till Gustaf Frödings minne

Grattis till GERD - Elin Lundgren och Olle Österling som är årets mottagare av Karlstads kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne. De två mottagarna tilldelas 50 000 kronor var.

Kultur- och fritidsnämnden utser varje år en eller flera framstående kulturpersonligheter till mottagare av Karlstads kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne. Stipendiet delas ut till utövare av kulturell verksamhet, som är verksam i Karlstads kommun eller med annan anknytning till kommunen.

Motiveringar

GERD - Elin Lundgren tilldelas stipendiet

För att under kort tid ha gjort stora avtryck i musikvärlden. Från P3 Guld-vinsten i kategorin Framtidens artist förra året till den hyllade EP:n ”In It To Lose”, har hon visat upp sin talang både på skiva och scen. Live har Gerd bland annat kunnat upplevas vid Storsjöyran, Way Out West, Kalas-turnén och inte minst vid invigningen av den nya utomhusscenen på Kvarteret Almen. Vi ser fram emot Gerds kommande artisteri, som tar sats in i den globala musikscenen. Elin får även stipendiet som stöd och uppmuntran till fortsatt kulturell gärning.

Olle Österling tilldelas stipendiet

För att han, med sin grund i det värmländska kulturarvet och sin folkbildningstradition, under många år har bidragit till Karlstads kulturliv och utveckling. Olle har oförtrutet verkat för att lyfta en stor variation av kulturyttringar, och hans kunskap sträcker sig över så vitt skilda områden som konst, musik, lyrik, litteratur och teater. Olle får även stipendiet som stöd och uppmuntran till fortsatt kulturell gärning.

För mer information kontakta:

Birgitta Collvin
Enhetschef kulturenheten, Kultur – och fritidsförvaltningen
054-540 24 38
birgitta.collvin@karlstad.se

Rober Halvarsson
Ordförande kultur-och fritidsnämnden
054-540 80 05
robert.halvarsson@karlstad.se

Jessica Sjöstedt
Kommuniaktionsstrateg, Kultur- och fritidsförvaltningen
054-540 76 54
jessica.sjostedt@karlstad.se


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.