Gå direkt till innehåll
Norrstrandsskolans musikprofil firar 30 år

Pressmeddelande -

Norrstrandsskolans musikprofil firar 30 år

I år är det 30 år sedan Norrstrandsskolans musikprofil såg dagens ljus och det uppmärksammas på olika sätt under läsåret med hjälp av både gamla och nya elever.

Profilen startade 1993 och fokus låg då som nu på körsång. Intresset var stort och platserna fylldes redan första året. Profilen har under åren fortsatt att attrahera elever och sprida musik och glädje med sina många framträdanden. Oavsett om eleverna fortsatt till en karriär inom branschen eller valt en annan yrkesbana är musiken något de har med sig hela livet.

Under året kommer musikprofilen att bjuda på extra många konserter, och jubileet uppmärksammas även på den traditionsenliga Luciakonserten på Karlstad CCC som genomförs tillsammans med Wermland Opera. En av årets solister är den tidigare musikprofileleven Agnes Christensson som just nu även medverkar i operans uppsättning av ” Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

På Norrstrandsskolans musikklassers Facebooksida uppmärksammas flera andra tidigare elever som fortsatt sin bana inom musiken.

Träffa eleverna

Luciakonserten genomförs 16 och 17 december.

Elever och musiker finns på plats på CCC från och med onsdag 13 december. Genrep sker på lördag 16 december klockan 11.00.

Kontakta musiklärare Aime Gumesson vid intresse att besöka någon av repetitionerna och träffa elever och lärare.

För mer information kontakta:

Aime Gumesson, musiklärare, 070-651 44 31

Thomas Törnqvist, biträdande skolledare Norrstrandsskolan, 054 – 540 15 07

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.