Gå direkt till innehåll
Låna spel, musikinstrument och verktyg på stadsbiblioteket
Låna spel, musikinstrument och verktyg på stadsbiblioteket

Nyhet -

Nu kan du även låna musikinstrument, verktyg och brädspel på Stadsbiblioteket

Nu är det äntligen dags för konceptet Hållbara lån att flytta in på stadsbiblioteket i Karlstad. Med hållbara lån får Karlstadsborna möjlighet att låna exempelvis musikinstrument, verktyg och brädspel helt kostnadsfritt med sitt lånekort under en tvåveckorsperiod.

- Hållbara lån är en del i kommunens miljö- och hållbarhetsarbete och tanken är att det ska underlätta för våra Karlstadsbor att låna sådant man kanske inte använder så ofta och som kan vara dyra i inköp i förhållande till hur ofta de används, säger Cecilia Johansson enhetschef kultur- och fritidsförvaltningen.

  Låna hållbart på flera av våra bibliotek

  Konceptet Hållbara lån finns sedan tidigare på Kronoparkens, Vålbergs och Våxnäs bibliotek och det finns massor med saker att låna för att det ska finnas något för alla, men utbudet skiljer sig något mellan biblioteken.

  - Här på stadsbiblioteket har vi bland annat en Stim-gitarr. Det är en gitarr som är skänkt av organisationen Stim för att de som är nyfikna på musik ska få möjlighet att prova på att skapa den själv, säger Cecilia Johansson, enhetschef kultur- och fritidsförvaltningen.

  Vad man kan låna på stadsbiblioteket

  På stadsbiblioteket kan du låna gitarr, blodtrycksmätare, skruvdragare, verktyg, bordsstaffli, discoboll, hörselkåpor, pussel, spel, utklädningskläder, temapåsarna: Natur, Sticka, Sy, Halloween och Musik.

  För mer information kontakta:

  Cecilia Johansson, enhetschef kultur- och fritidsförvaltningen, 054-54 02 352


  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kommunen med den glada solen som symbol

  I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.