Gå direkt till innehåll
Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Dubbelt luciafirande på Sundsta-Älvkullegymnasiet

Både allmänheten och skolans elever får njuta av luciastämning på Sundsta-Älvkullegymnasiet när musikeleverna från estetiska programmet framför en stämningsfull luciaföreställning.

Det blir dubbelt luciafirande på Sundsta-Älvkullegymnasiet i år. Först ut är allmänheten som bjuds in till att tjuvstarta luciafirandet måndag den 11 december.

- Våra elever vill sprida ljus och värme i mörkret. De fina sångerna och den inramade luciamiljön i vår aula blir något att ha med sig i in i juletid. Vi ser fram emot att få göra det till Karlstadsborna, säger Håkan Agnarsson, musiklärare på Sundsta-Älvkullegymnasiet.

På luciadagen den 13 december får elever, personal och nämndens politiker lyssna till den stämningsfulla musiken. En fin tradition på Sundsta-Älvkullegymnasiet är att elever från individuella programmen bjuder alla elever på lussebullar. Under året har de samlat pant och för pengarna köper de lussebullar.

- Eleverna är alltid så glada och sprider härlig energi i sociala stråket där de står och delar ut fika under förmiddagen, säger Maria Rosvall, lärare på individuella programmen.

Öppen föreställning för allmänheten

Dag: Måndag den 11 december.
Tid: Klockan 19 (cafeterian är öppen till klockan 18.30).
Plats: Sundsta-Älvkullegymnasiet, aulan, Sävegatan 7.
Info: Entréavgift är 50 kronor och intäkterna går oavkortat till musikinriktningen.


    Skolföreställning

    Dag: Onsdag den 13 december.
    Tid: Klockan 09.20, 10.15 samt 11.20.
    Plats: Sundsta-Älvkullegymnasiet, aulan, Sävegatan 7.


    För mer information kontakta:
    Håkan Agnarsson, musiklärare
    hakan.agnarsson@karlstad.se
    054 540 18 08

    Välkommen!

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.