Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Lykke Englund fick hela familjen att cykla mer på grund av kommunens cykelkampanj. Foto: Annika Englund.

Lykke är ett av nästan 1000 barn som deltog i Karlstads cykelkampanj

När barnen själva skulle samla poäng genom att gå eller cykla till skolan istället för att bli skjutsade med bil fick många bilar bli stående. Nästan 1000 barn deltog i Karlstads kommuns cykelkampanj och en tredjedel sa att kampanjen gjorde att barnen nu åkte mindre bil till skolan. Lykke, 8 år, fick hela familjen att cykla mer.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 21 oktober

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 21 oktober

Motion om att utreda införande av förbud mot ansiktstäckande plagg samt beslut om att åter öppna kommunens dagverksamheter och växelvård för äldre. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 21 oktober. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

​ Beslut i korthet stadsbyggnadsnämnden den 21 oktober 2020

​ Beslut i korthet stadsbyggnadsnämnden den 21 oktober 2020

Under dagens stadsbyggnadsnämnd antogs tre detaljplaner som tillsammans ger cirka 300 nya bostäder varav ca 50-70 i form enbostadshus eller mindre flerbostadshus. En av detaljplanerna som antogs gör det möjligt att bygga en idrottshall. En ändring av tidigare bygglov gjordes och ett tillfälligt bygglov gavs för en sporthall.

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 21 oktober

Upphandling påbörjas för byggnationen av Sundsta torg, ombyggnation av Engholmsbron och rivning av godsmagasinet intill järnvägen. Och ett samverkansavtal är klart för byggnationen av en ny gångbro över järnvägen. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Nära 10 miljoner fördelas till föreningar och organisationer 2021

Nära 10 miljoner fördelas till föreningar och organisationer 2021

Arbetsmarknads- och socialnämnden ger ekonomiskt stöd till föreningar med särskild social inriktning och är ett komplement till nämndens verksamhet. Nämnden har också avtal – idéburet offentligt partnerskap – med idéburna organisationer.

Exempel på saker man ska kunna låna på Stadsbiblioteket och Våxnäs bibliotek i framtiden. Bilden är från de hållbara lån som redan finns hos Vålbergs bibliotek.

Så används Karlstads kommuns klimatkompensationspengar

Kommunens första elmopeder, ”hållbara lån” på Stadsbiblioteket och Våxnäs bibliotek där Karlstadsbor kan låna annat än böcker och flera miljösmarta investeringar. Det är vad Karlstads kommun ska använda pengarna till från sitt klimatkompensationskonto.

Kommunstyrelsen i korthet den 20 oktober

Kommunstyrelsen i korthet den 20 oktober

Klart för kamerabevakning på otrygga platser, mer pengar till föreningslivet för att mildra pandemins effekter. Och klartecken för kommunens nya vision: ”Ett bättre liv i solstaden”. Det var några av ärendena som klubbades på kommunstyrelsens oktobermöte.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.