Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Sofie Skoog årets ambassadör för vardagshjältar

Sofie Skoog årets ambassadör för vardagshjältar

Vardagshjältar har blivit ett känt begrepp i Karlstad. För elfte året uppmärksammar Karlstads kommun verksamheter och personer som skapar livskvalitet för barn och unga i Karlstad.

Monica Bubbholz, teknik- och fastighetsnämnden och Niklas Wikström, barn- och ungdomsnämnden klippte tillsammans med två av förskolans barn bandet och förklarade förskolan invigd.

Nya Norrstrands förskola invigd

Förskolebarnen inledde med att sjunga några sånger innan bandet klipptes och förskolan förklarades invigd.

​Pressinbjudan: Stöd för unga vuxna att hitta tron på sig själv

​Pressinbjudan: Stöd för unga vuxna att hitta tron på sig själv

För unga vuxna som står långt från arbetsmarknaden så kan det vara svårt att hitta tron på sig själv. Men det finns stöd att få. Värmlands Framtid och Horisont har stöttat många unga och på lördag berättar de och ungdomarna själva om sin resa.

Fördröjd svarstid på trygghetslarm

Fördröjd svarstid på trygghetslarm

Karlstads kommun har fördröjd svarstid på trygghetslarm på grund av driftstörning hos leverantören. Åtgärder som extra tillsyn och förstärkt nattpatrull är vidtagna.

Pressinbjudan: Välkommen att fira offentliga måltidens dag

Pressinbjudan: Välkommen att fira offentliga måltidens dag

Offentliga måltidens dag infaller i oktober varje år och är en dag då offentliga måltidsverksamheter i hela landet uppmärksammas lite extra. Vi bjuder in pressen att delta när barnen på Rudsängens förskola firar offentliga måltidens dag på högtidligt vis.

Cyklar som har kvar sin lapp den 6 november rensas bort och förvaras hos kommunen i tre månader.

Höststädning i Tingvallastadens cykelställ

​Vår och höst rensar kommunen upp i Tingvallastadens cykelställ. Nu har det blivit dags igen och från och med vecka 42 börjar det komma upp lappar på övergivna cyklar i centrala Karlstad.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.