Gå direkt till innehåll
​Pressinbjudan: Stöd för unga vuxna att hitta tron på sig själv

Pressmeddelande -

​Pressinbjudan: Stöd för unga vuxna att hitta tron på sig själv

För unga vuxna som står långt från arbetsmarknaden så kan det vara svårt att hitta tron på sig själv. Men det finns stöd att få. Värmlands Framtid och Horisont har stöttat många unga och på lördag berättar de och ungdomarna själva om sin resa.

Lördagen den 17 oktober är det flera intressanta föreläsningar på UNO om ungas hälsa. Kom och hör ungdomar berätta om glädjen över att hitta och acceptera sig själv.

Föreläsningarna vänder sig till ungdomar, vårdnadshavare, anhöriga eller personer som möter unga i sitt arbete, anmälan krävs. Arrangemanget är en del av Globala Karlstad. Pressen är varmt välkommen att komma när det passar.

13–13.10 Jennie Fröling berättar hur arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstad arbetar för att bidra till de Globala målen.

13.10–13.40 Doping – en sund själ i en sund kropp? Stefan Gräsberg, ANDT-samordnare.

13.40–14.10 Unga berättar själva om sin väg, presentation av verksamheterna Horisont och Värmlands framtid, med Madelene Holmberg och Lisa Larsson.

14.10–14.40 En väg ur missbruk, presentation om verksamheten Nexus med Kurt Flyman och Ann-Sofie Falk.

14.40–15.00 Tid för frågor.

Dag: lördagen den 17 oktober

Tid: Från klockan 13.00

Plats: Ungdomens hus (UNO), Västra Torggatan 16.

Karlstads kommun är en kommun som tänker globalt men agerar lokalt. Det handlar om att vi i vårt arbete ska bidra till FN:s 17 globala mål och Agenda 2030. Den 12–18 oktober är globala frågor i fokus när Karlstads kommun arrangerar Globala Karlstad. Syftet är att inspirera Karlstadsborna att agera lokalt och på så vis påverka globalt, både i det stora och det lilla.

Läs mer på karlstad.se/globalakarlstad

För mer information kontakta:

Jennie Fröling, projektkoordinator, arbetsmarknads- och socialförvaltningen, telefon 054-540 51 47.

Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.