Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan: Vem har Sveriges bästa kranvatten?

Pressinbjudan: Vem har Sveriges bästa kranvatten?

Karlstads kommun är med och arrangerar regionfinal i Kranvattentävlingen 2020 den 14 oktober. Under Kranvattentävlingen utses Sveriges godaste kranvatten, där fokus sätts på vår fantastiska naturresurs som alla har tillgång till direkt i kranen.

Koka vattnet i Vålberg och Grums

Koka vattnet i Vålberg och Grums

Karlstads kommun utfärdar kokrekommendation i Grums och Vålberg. Kokrekommendationen gäller tills kommunen meddelar att rekommendationen hävs.

Byggnation av bro över Örsholmsälven försenas

Byggnation av bro över Örsholmsälven försenas

Efter att en spricka upptäckts i betongen på bron som byggs över Örsholmsälven har byggarbetet satts på paus. Orsaken till sprickan utreds nu och en första indikation visar att mängden armeringsjärn är för låg. Kommunen samarbetar med konstruktören för att se hur arbetet kan bedrivas vidare.

Trafik i balans och enklare att gå och cykla

Trafik i balans och enklare att gå och cykla

Bilen är en viktig del i dagens transportsystem och kommer att vara så under överskådlig tid, men biltrafiken måste vara i balans med omgivningen. För att underlätta framtidens hållbara resande planerar Karlstads kommun trafiken utifrån att det ska bli enklare att gå, cykla och åka buss. I en utställning i Karlstadsrummet som sattes upp idag förklarar vi hur vi jobbar och planerar.

Tidigare julgran på Stora torget i Karlstad

Nu börjar årets julgransjakt

Julen närmar sig och då ska såklart Karlstads torg och besöksplatser prydas av julgranar. Men för att hitta de mest ståtliga granarna behöver kommunen Karlstadsbornas hjälp. Kommunen för kostnaden för att ta ner granen och hjälper till att fräsa bort stubben efteråt.

Framtidens trafikplanering i Karlstadsrummet

Framtidens trafikplanering i Karlstadsrummet

Hur tänker ni egentligen och hur ska det här gå till? Det är vanliga frågor som Karlstads kommun möter när det handlar om trafik i ett växande Karlstad. I utställningen ”Trafik i balans” i Karlstadsrummet beskriver vi hur kommunen jobbar och planerar för framtiden. På fredag sätts utställningen upp och kommunalråd Monika Bubholz och Frida Pettersson är med för att svara på frågor.

Mätdosan för att mäta radon är liten och lätt att placera ut i hemmet.

Dags att mäta radonhalten hemma

​Mellan 1 oktober och 30 april är det officiell mätperiod av radon. Att göra en radonmätning är både enkelt och relativt billigt och något som fastighetsägare kan göra själva. Karlstads kommun uppmanar nu alla fastighetsägare att ta reda på hur det ser ut i deras fastigheter.

Här påbörjar kommunalråd Niklas Wikström (L) och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden Henrik Lander (C) renoveringen av Vitsippans förskola tillsammans med Unni, Harald, Elis, Emma, Tove och Frank från förskolan.

Gammalt barnhem blir modern förskola

Med varsam renovering och en utbyggnad på omkring 800 kvadrat ska Vitsippans förskola anpassas till dagens lärmiljö och ett växande Karlstad. På dagens pressträff fick kommunalråd Niklas Wikström (L) och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden Henrik Lander (C) hjälp av barn från Vitsippans förskola att rengöra fasaden och skrapa fönstren.

Ny markpolicy främjar tillväxt och ger tydlighet

Ny markpolicy främjar tillväxt och ger tydlighet

Kommunen har tagit fram en ny markpolicy som antogs i kommunfullmäktige under torsdagskvällen. Förhoppningen med den nya policyn är dels att främja tillväxten utanför centralorten och samtidigt uppmuntra en smart användning av marken.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.