Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

​Beslut i korthet stadsbyggnadsnämnden den 23 september

​Beslut i korthet stadsbyggnadsnämnden den 23 september

Under dagens nämndmöte gavs ett antal bygglov, bland annat för studentbostäder, 220 nya bostäder på Tullholmssågen och en utomhusarena på Sannafältet. Tre platser fick nya namn och ett planuppdrag för Bergholmen gavs.

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 23 september

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 23 september

Kommunen är med och betalar för en ny cykelväg mellan Vålberg och Grums och påbörjar upphandlingen av byggnationen av ett nytt bostadsområde intill Alster. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Pressinbjudan: Nu byter Vitsippan skepnad

Pressinbjudan: Nu byter Vitsippan skepnad

Från gammalt barnhem till modern förskola. Nu ska förskolan Vitsippan på Sommaro renoveras och få en ny tillbyggnad. Tillsammans med barn på Vitsippans förskola kommer kommunalråd Niklas Wikström (L) och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden Henrik Lander (C) påbörja renoveringen med varsam hand.

Specialpedagog Pernilla Lörner och rektor Pernilla Malmgren Johannesson.

Förändrat arbetssätt i förskolan ledde till boksläpp

​Rektor Pernilla Malmgren Johannesson och specialpedagog Pernilla Lörner har under flera år arbetat med att förändra arbetssättet på sina förskolor. Ett arbete som blivit mycket uppmärksammat och som nu har blivit till en bok.

Entrén till förskolan Galaxen på Stagnellskas innergård.

Unik samlokalisering på nya Stagnellska

​Om- och tillbyggnaden av Stagnellska på Herrhagen är nästan helt klar. Idag var det dags för invigning av de nygamla lokalerna.

​Detaljplan Västra Jakobsberg och bygghandel i Välsviken på stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott

​Detaljplan Västra Jakobsberg och bygghandel i Välsviken på stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Under torsdagen behandlade stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott detaljplanen för Västra Jakobsberg som nu ställs ut för granskning. Detaljplanen innehåller cirka 3000 nya bostäder, service, centrumverksamheter, rekreationsområden med mera som gör att området kan omvandlas till en levande stadsdel. Utöver detta beslutades om samråd för detaljplan i Välsviken och granskning för Edsgatans gård.

Eva Julin Dombrowe (L), Johanna Larsson (M), Monika Bubholz (MP) och Niklas Wikström (L) slog i varsin spik i takstolen innan den lyftes på plats på nya Fredricelund.

Ett lyft för Fredricelund

Ett efterlängtat spadtag gick av stapeln på Fredricelund under torsdagen. Den nya byggnaden för flera olika verksamheter ska stå klar 2022.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.