Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

​Karlstad deltar i nationell jämställdhetssatsning

​Karlstad deltar i nationell jämställdhetssatsning

Karlstad deltar i satsningen Modellkommuner för att utveckla sitt jämställdhetsarbete. Det är Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) som driver konceptet, syftet är att ge invånarna en mer jämställd service.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 16 september

Åtgärder för att skapa förutsättningar för Coronasäkra besök på vård- och trygghetsboenden, remiss om god och nära vård samt betänkande av LSS-utredning gällande översyn av insatser enligt LSS och assistansersättningen. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 16 september.

Kommunstyrelsen i korthet den 15 september

Kommunstyrelsen i korthet den 15 september

Nu tar kommunen till ordningsvakter för att stävja stöket på Våxnäs och Kronoparken. Modellen Vuxna för trygghet är en annan åtgärd som ska skapa trygghet i områdena. Beslutet om att bjuda in till en workshop om psykisk ohälsa under pandemin klubbades också på kommunstyrelsens septembermöte.

Nyblivna factivister med nio månaders köpstopp för nya kläder.

​Nio månader med hållbar modekonsumtion

Igår gick startskottet för utmaningen där tio modeintresserade, instagrammande, värmlänningar får klara sig utan att handla nyproducerade kläder. Genom projektet F/ACT Movement tillsammans med Karlstads kommuns projekt Karlstad delar kommer deltagarna att få stöd, råd och inspiration till att uppdatera sina garderober på mer hållbara sätt och bli så kallade factivister.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.