Gå direkt till innehåll
Henrik Lander (C) och Niklas Wikström (L) fick hjälp av eleverna Hilda, Husna, Milio, Tindra, Casper och Neo från Färjestadsskolans årskurs tre och sex på dagens spadtag.
Henrik Lander (C) och Niklas Wikström (L) fick hjälp av eleverna Hilda, Husna, Milio, Tindra, Casper och Neo från Färjestadsskolans årskurs tre och sex på dagens spadtag.

Pressmeddelande -

Nu är bygget av nya Färjestadsskolan i full gång

Idag firades det officiella startskottet för bygget av nya Färjestadsskolan med tillhörande idrottshall.

Nya Färjestadsskolan byggs för att kunna ta emot 750 elever från förskoleklass till årskurs 6. Det blir en funktionell byggnad i tre våningar med skofri miljö.

Skolan och idrottshallen får delvis konstruktioner i trä, solceller planeras på idrottshallens tak och låga byggnadsdelar på skolan beläggs med sedumtak. Projektet är en satsning på 295 miljoner och entreprenören är Peab.

- Nya Färjestadsskolan med tillhörande idrottshall är en mycket stor satsning på barn och ungas lärmiljö och möjligheterna till rörelse och idrott. Detta är en i raden av stora satsningar på förskolor och skolor runt om i kommunen där fokus ligger på en bättre arbetsmiljö för vår personal och en mer modern lärmiljö för eleverna, säger Niklas Wikström (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Symbolisk plantering

Tillsammans med elever från Färjestadsskolans elevråd planterade barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (L) och teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C) ett träd i skolans utemiljö. Trädet har flyttats från en annan plats på skolan, för att bevaras i den nya utemiljön.

- Det är härligt när vi kan bygga en skola bredvid ordinarie verksamhet, så att barnen kan gå i skolan som vanligt samtidigt som vi rustar för framtiden, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Idrottshallen beräknas vara klar till nästa höst och skolan kommer att stå klart till hösten 2022. Läs mer på karlstad.se/nyafarjestadsskolan

För mer information kontakta:

Ann Pettersson, projektledare
tel 054-540 66 65

Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden
tel 054-540 12 78

Niklas Wikström (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden
tel 054-540 12 82

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.