Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Nya Färjestadsskolan som den ska se ut när den står klar hösten 2022. Bild: Sweco

Pressinbjudan: Välkommen på spadtag för nya Färjestadsskolan

Färjestadsskolan ska växa för att ge plats åt fler elever. Utöver nya större och fräschare skolbyggnad ska det även bli en helt ny idrottshall. Välkommen att vara med på starten för bygget som ska stå klart hösten 2022.
Den nya skolan blir en funktionell byggnad med skofri miljö som byggs i tre våningar. Mycket fokus har lagts vid att skapa en sammanhållen byggnad för att skapa effektiva flöden

Smarta kartan i mobilen och på skärmen

Tänk inte nytt - laga istället!

Smarta Kartan har just blivit ännu bättre – en helt ny version finns nu på plats och har utökats med 40 reparatörer. Detta kompletterar de redan befintliga verksamheterna som hjälper Karlstadsbon att låna, hyra, byta, dela, ge, få och handla secondhand.

Båtbussäsongen förlängs med turer till Jäverön under september.

Utökade båtbussturer till Jäverön

Båtbussen från Inre hamn till Jäverön utökas med nya turer under helgerna i september. – Vi förlänger sensommarkänslan med möjligheten att göra dagsutflykter till Jäveröns vackra skärgårdslandskap, säger Marita Närtell, turismstrateg i Karlstads kommun.

Modell över ett framtida Tullholmsviken

Karlstad är Årets arkitekturkommun!

Klockan tio idag stod det klart att Karlstads kommun har vunnit utmärkelsen Årets arkitekturkommun! En förbättring från fjolårets redan höga placering bland de tio högst rankade kommunerna. Priset delas ut av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund och går till den kommun som lyckas bäst med att kombinera ett förhållandevis högt bostadsbyggande med goda villkor för att utveckla arkitekturen.

Cyklande barn och vuxen. Bild från Svenska cykelstäder.

Karlstad lanserar kampanj för att få barn att cykla till skolan

Imorgon startar Karlstads kommuns utmaning Gå och cykla till skolan. I utmaningen uppmuntrar kommunen alla elever att samla poäng genom att till exempel cykla istället för att bli skjutsade med bil. Syftet är bättre hälsa för barnen, mindre utsläpp och säkrare trafikmiljöer vid skolorna.

Karlstads kommun ska öva naturvårdsbränning. Bild från Shutterstock.

Pressinbjudan: Var med när Karlstads kommun övar naturvårdsbränning

Under nästa år planerar Karlstads kommun att genomföra en naturvårdsbränning som en del i sitt arbete med att ta hand om sin mark och gynna värdefulla arter. Nu genomför kommunen en utbildning där deltagarna kommer att starta en mindre brand på skogsmark och arbeta med släckning och eftersläckning.

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 26 augusti

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 26 augusti

En informationskampanj om att gå till vänster på gång- och cykelvägar och parkeringsavgift i Viken öster om Hammaröleden. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 26 augusti

Motioner om att granska kommunens samtliga äldreboenden, utreda kostnaderna för att tillfälligt anställa vikarier på heltid samt undersöka möjligheten att utrusta hemtjänstens bilar med GPS. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 26 augusti.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.