Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

På bilden ses från vänster stadsbyggnadsnämndens Håkan Holm Alteblad (S), förste vice ordförande, Erik Nilsson (KD), ordförande, och Magnus Resare (M), andre vice ordförande som visar upp en 3D-modell över de nya byggnaderna i Tullholmsviken.

​Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden den 26 augusti

Under dagens sammanträde lämnades bygglov till inte mindre än 619 nya bostäder utformade som både flerbostadshus och parhus. Dessutom behandlade nämnden namnförslag på några nya platser. En detaljplan antogs, denna gång för ett område i närheten av Karlstads universitet. Detaljplanen gör det möjligt att bygga flerbostadshus med studentbostäder och centrumaktiviteter.

Kommunstyrelsen i korthet den 25 augusti

Kommunstyrelsen i korthet den 25 augusti

Kommunen vill stävja stöket i Karlstad och anställer fyra nya fältare. Kommunstyrelsen sa ja till en ny granskning av Stadshusaffären och höjda entréavgifter på Sundstabadet.

Illustrerad flygvy över hur Sannafältets sportcenter planeras bli. Illustration:Sweco.

Karlstadsborna får tydligare bild av det vi planerar

Karlstads kommun fortsätter att utveckla möjligheterna för Karlstadsborna att ta del av kommunens planer på enkla sätt. På tur står Sannafältets sportcenter som nu går att besöka virtuellt.

Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden klippte tillsammans med två av skolans elever bandet och förklarade nya Kvarnbergsskolan invigd.

Nya Kvarnbergsskolan invigd

Under högtidliga toner från skolans blåsklass klipptes bandet och nya Kvarnbergsskolan förklarades invigd. En perfekt skolstart för eleverna som idag kom tillbaka från sommarlovet och möttes av en helt ny skola.

Pressinbjudan: Invigning av nya Kvarnbergsskolan

Pressinbjudan: Invigning av nya Kvarnbergsskolan

Nya Kvarnbergsskolan är nu färdig och det är dags för invigning. Under två år har Kvarnbergsskolan genomgått en omfattande om- och tillbyggnation. Några av de gamla tegelväggarna har behållits medan resten av skolan har rivits och byggts upp på nytt.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.