Gå direkt till innehåll
Stadsbiblioteket i Karlstad och Arenan uppmärksammar Raul Wallenberg

Pressmeddelande -

Stadsbiblioteket i Karlstad och Arenan uppmärksammar Raul Wallenberg

Den 27 augusti uppmärksammar Arenan och Stadsbiblioteket i Karlstad och Raul Wallenberg med gratis filmvisning och utställning.

Den 27 augusti, på Raouls namnsdag, hedras minnet av Raoul Wallenberg som räddade livet på tiotusentals judar under andra världskriget. Detta uppmärksammas genom utställning och filmvisning.

-Det är en viktig dag för civilkurage och medmänsklighet som vi valt att uppmärksamma genom bland annat utställningar och film i Bibliotekshuset och på Arenan, säger Åsa Hansen, Bibliotekschef.

I bibliotekshuset på plan 2 visas utställningen ”Raoul Wallenberg - För mig finns inget annat val”, från Forum För Levande Historia om Raoul Wallenberg. Utställningen handlar om Raoul Wallenberg och hans liv, hans berättelse som han aldrig själv fick möjlighet att berätta.

På Arenan, bibliotekshuset, uppmärksammas dagen genom en fri visning av filmen ”God afton, herr Wallenberg” den 27 augusti kl. 19.00. Antalet platser kommer att vara begränsade enligt folkmyndighetens rekommendationer.

För mer information kontakta:

Åsa Hansen

Bibliotekschef

Karlstads kommun, Bibliotek & arkiv

054-540 2372

asa.hansen@karlstad.se

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.