Gå direkt till innehåll
Minskat antal pappersblanketter inför skolstart

Pressmeddelande -

Minskat antal pappersblanketter inför skolstart

Inför årets skolstart har ett antal av de pappersblanketter vårdnadshavare i förskola och grundskola brukar fylla i ersatts av en ny digital tjänst.

 - Att ersätta pappersblanketter med en e-tjänst är ett stort steg mot en helt digital skolstart, men det innebär samtidigt ett hårt tryck på tjänsten då många vårdnadshavare loggar in samtidigt. Det gör att e-tjänsten för tillfället kan upplevas långsam eller att det är svårt att logga in, säger Maria Kjällström, skoldirektör.

Om vårdnadshavare upplever problem med e-tjänsten ska de vänta ett tag och prova att logga in igen lite senare. De behöver också tänka på att om barnet har flera vårdnadshavare behöver båda godkänna svaren innan det syns att det är besvarat.

Under gårdagen fick alla vårdnadshavare med barn i förskola och grundskola ett e-postutskick med en länk till den nya e-tjänsten Digitala samtycken och information.

Vad är e-tjänsten Digitala samtycken och information?

I e-tjänsten kan vårdnadshavare signera samtycken, lämna kontaktuppgifter och bekräfta att de tagit del av olika typer av information från förskolan och skolan. Vårdnadshavare får en överblick över vilka samtycken de lämnat och kan när som helst gå in och ändra sina svar. E-tjänsten används även på gymnasiet.

Mer information om e-tjänsten samt vanliga frågor och svar finns på karlstad.se/digitalasamtycken

Vårdnadshavare som har frågor eller behöver hjälp kan vända sig till Kontaktcenter.

För mer information kontakta:

Maria Kjällström, skoldirektör barn- och ungdom, 054 – 540 39 82

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.