Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Vad har en större vattensalamander, reliktbock och grönskära gemensamt?

Tyck till om naturvårdsarbete!

Hur ska Karlstads kommun jobba vidare med naturvård och naturvårdsanknutet friluftsliv? Det får Karlstadsborna nu vara med och tycka till om. Kommunen ska ta fram en ny plan för perioden 2021 till 2025. Fram till 6 september finns även en utställning i Karlstadsrummet om kommunens naturvårdsarbete.

Grönt streck visar var du kan köra med bil. Rött streck visar var det är avstängt. Räddningstjänst, större godstransporter, turisttåg, gående och cyklister kommer ta sig fram i byggområdet.

Löfbergsrondellen byggs om

Vikenförbindelsen fortsätter att växa fram och nu är det dags att bygga om cirkulationsplatsen intill Löfbergsskrapan. Bussen får en egen högersväng från Hamngatan och en egen fil i cirkulationen. Under byggnationstiden, från måndag 10 augusti till vecka 45, kommer gatorna runt om att stängas av för biltrafik. Gående och cyklister kommer fortfarande kunna ta sig fram.

Arkitektskiss över nya skolan, Sweco

Stabil grund för nya Färjestadsskolan

Nu är förberedelserna igång för bygget av nya Färjestadsskolan. För att skapa en stabil grund att stå på behöver marken förberedas med pålning under sommaren.

Zandra Löfqvist och Monika Bubholz (MP) visade upp det nya insektshotellet.

Nytt hotell och matbuffé på Gubbholmen

Under sommaren 2020 skapar kommunen en ny plats att leva och trivas på för några av Karlstads viktigaste invånare. Nämligen pollinatörer, som humlor och fjärilar. I dag har kommunen satt upp ett egenbyggt insektshotell på Gubbholmen och i slutet av sommaren ska det bli en blomstrande sommaräng intill hotellet.

Illustration av den nya gestaltningen

Pressinbjudan: Visning av nya Frödingsparken i Karlstad

Nu är ombyggnaden av Frödingsparken i centrala Karlstad färdig. Parken har fått nya passager, mer blomsterprakt och ljusklot med citat från Gustaf Frödings dikter. Media är välkommen på en rundvisning av den färdiga parken med landskapsarkitekt Karin Pettersson som designat den.

Gädda

Karlstads kommun efterlyser gäddor

Som en av våra största rovfiskar är gäddor bra för att mäta kvicksilverhalten i våra sjöar. Karlstads kommun vill nu ha hjälp av fiskare för att få tag på gäddor i sex sjöar.

Anette Wästlund, gasföreståndare och David Andersson, ställföreträdande gasföreståndare

Vi har producerat fordonsgas i 10 år!

Karlstads kommuns fordonsgasanläggning har fyllt 10 år. Sedan starten har vi producerat runt 6 200 000 Nm3 biogas och skapat miljönytta – självklart ska det firas med tårta.

Illustration av tillbyggnad till Löfbergs arena

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden den 1 juli

Dagens nämndmöte föregicks av arbetsutskott där flera detaljplaner lämnades på samråd. Bland dessa detaljplaner finns en plan för ny skolbyggnad på Stockfallet och ett planprogram för bryggor längst Klarälven vid Romstad och Sommarro. På nämnden beviljades flera bygglov och en detaljplan för Södra Dingelsundet antogs.

Lektor invald i europeisk kommitté för särskilt begåvade

Lektor invald i europeisk kommitté för särskilt begåvade

Elever med särskild begåvning behöver extra stöttning i skolan. Det är något lektorn och gymnasieläraren Elisabet Mellroth arbetat för i många år. Nu är hon invald i kommittén för European council for high ability.

Flotte bjuder på musik längs Klarälvens stränder

Flotte bjuder på musik längs Klarälvens stränder

Planerade konserter och föreställningar i Karlstad har fått ställas in de senaste månaderna. Men istället för en sommar utan kultur föddes idén att använda Klarälven för en kulturupplevelse i annorlunda format. En aktivitet där publiken har möjlighet att följa myndigheternas råd och rekommendationer om att hålla avstånd.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.