Gå direkt till innehåll
Vad har en större vattensalamander, reliktbock och grönskära gemensamt?
Vad har en större vattensalamander, reliktbock och grönskära gemensamt?

Pressmeddelande -

Tyck till om naturvårdsarbete!

Hur ska Karlstads kommun jobba vidare med naturvård och naturvårdsanknutet friluftsliv? Det får Karlstadsborna nu vara med och tycka till om. Kommunen ska ta fram en ny plan för perioden 2021 till 2025. Fram till 6 september finns även en utställning i Karlstadsrummet om kommunens naturvårdsarbete.

Vad har en reliktbock, grönskära och större vattensalamander gemensamt? De är alla en av Karlstads kommuns ansvarsarter. I många fall går kommunens naturvårdsarbete ut på att gynna någon av de elva ansvarsarterna. Kommunen jobbar också med att långsiktigt skydda områden med höga värden och restaurera områden som haft högre naturvärden förr. Nu ska en ny handlingsplan för kommunens arbete med naturvård och naturanknutet friluftsliv tas fram som kommer gälla 2021-2025. Då behöver kommunen Karlstadsbornas hjälp med synpunkter kring prioriteringar.

- Vi jobbar aktivt med att bevara och utveckla naturens värde på flera olika sätt. Det är viktigt för oss att få höra vad Karlstadsborna tycker att vi kan fokusera mer på eller utveckla, säger Catharina Knutsson kommunekolog.

Enkäten finns på karlstad.se/naturenkat och går att svara på fram till 7 september.

Utställning i Karlstadsrummet

Fram till 6 september finns en utställning i Karlstadsrummet som beskriver kommunens arbete med naturvård, vilka arter vi jobbar med och vad för slags insatser och åtgärder vi gjort den senaste tiden.

- En viktig del av vårt arbete är att informera och uppmärksamma vad vi gör. Vi vill att Karlstadsborna ska få veta hur vi jobbar och vad vi gör för att bevara och skydda vår natur, säger Catharina Knutsson.

För de yngre besökarna finns en liten lek som går ut på att hitta de elva ansvarsarterna som gömt sig i Karlstadsrummet.

För mer information kontakta:

Catharina Knutsson, kommunekolog 054- 540 67 89

Lisa Hygge, kommunikationsstrateg 054-540 68 34

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.