Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Fler platser för utesimskolor

Fler platser för utesimskolor

Nu startar årets utesimskolor i Karlstads kommun. Nytt för i år är två nya platser och en utesimskola på Parkbadet Kronan.

Arkivbild från algblomning i Sundstatjärn.

Algblomning i Sundstatjärn - kommunen avråder från bad

Just nu har algblomningen kommit igång i Sundstatjärn. Därför avråder Karlstads kommun från att bada här. Avrådan gäller både för människor och hundar. Beroende på väder och vind kan mängden alger förändras.

Ordförandeklubba

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i korthet

Sammanställning av bland annat anmälan om diskriminering och trakasserier samt att kvalitetsredovisningar behandlas och debatteras i kommunfullmäktige var de ärenden som togs upp på gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens möte den 17 juni.

Inga coronaeffekter på examensresultatet

Resultatet för årets gymnasiestudenter visar fortsatt goda resultat – trots corona och distansundervisning. För elever i årskurs ett och två finns dock moment att ta igen.

SOL-lägrets symbol

Pressinbjudan SOL-Lägret

22-26 juni arrangeras SOL-lägret 2020 (fd. Litteraturlägret). Ni är varmt välkomna att besöka oss någon gång under perioden.

Bild från Shutterstock.

Tillsammans hjälps vi åt att spara vatten

Tvättar du händerna? Det syns inte! Men vi ser att många vattnar, tvättar och duschar mer än vanligt. Värmen gör att det går åt ovanligt mycket vatten och vattenverken har svårt att hänga med. Därför vädjar Karlstads kommun till alla med kommunalt vatten att undvika onödig vattenanvändning så länge värmen håller i sig. Om alla hjälps åt att spara vatten behöver vi inte utfärda bevattningsförbud.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 17 juni

Upphandling av entreprenad för vårdboendena Gruvan, Fryken och Granberga, granskning av samverkan kring psykisk ohälsa bland äldre samt uppdrag om extra granskning av vård- och trygghetsboenden. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 17 juni.

Stadsbyggnadsnämndens beslut i korthet 17 juni

Stadsbyggnadsnämndens beslut i korthet 17 juni

Under dagens sammanträdde fattade nämnden beslut om namn på tre nya platser i Karlstad, ett torg, en parkering och ett arenaområde. En detaljplan antogs och flera bygglov beviljades, däribland två nya LSS-boenden och ett studentboende med ett välkommet tillskott av 259 studentbostäder. Dagens sista ärende rörde bygglov för samlingslokal, moské, på Rud.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.