Gå direkt till innehåll
Fler utförare som driver vårdboenden i Karlstad

Pressmeddelande -

Fler utförare som driver vårdboenden i Karlstad

Vård- och omsorgsnämnden beslutade idag vilka som ska få driva de tre vårdboendena i Karlstad som nu läggs ut på entreprenad.

-Vi i det blågröna styret vill öka valfriheten och mångfalden inom äldreomsorgen och är väldigt nöjda med att vi nu har fått in ytterligare vårdföretag som vill bedriva vård och omsorg i Karlstad, säger Christian Holm Barenfeld, ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

De boenden som är berörda är Fryken, Granberga och Gruvan. Framöver kommer Fryken och Granberga att bedrivas av Norlandia Care AB och Gruvan av Vardaga Äldreomsorg AB.

-Vi planerar nu för att en verksamhetsövergång ska ske första december 2020. Vi följer dock naturligtvis utvecklingen kring covid-19 och kommer att vara flexibla kring tidpunkten för övergången om det krävs, fortsätter Christian.

Upphandlingen var en pris- och kvalitetsupphandling där både pris och kvalitet vägs in i bedömningen.

-Vi har idag både hög kvalitet och låga kostnader på våra boenden, något som vi även fortsättningsvis prioriterar tillsammans med att våra medarbetare ska ha bra arbetsvillkor. Det är glädjande att kvaliteten fick en avgörande roll i den här upphandlingen och inte enbart priset, avslutar Christian.

Nu återstår en överprövningstid på tio dagar innan beslutet träder i kraft.

Vårdboenden centralt och i glesbygd

De tre vårdboenden som kommer att läggas ut på entreprenad är spridda geografiskt för att skapa möjlighet för företag att etablera sig både i tätort och i glesbygd.

Karlstads kommun har sedan tidigare tre av tolv vårdboenden på entreprenad. Förutom vårdboenden har Karlstad kommun även sex trygghetsboenden. Trygghetsboendena drivs av kommunen.

För mer information kontakta:

Christian Holm Barenfeld, ordförande vård- och omsorgsnämnden, telefon: 070-020 34 13 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.