Gå direkt till innehåll
Grönt streck visar var du kan köra med bil. Rött streck visar var det är avstängt. Räddningstjänst, större godstransporter, turisttåg, gående och cyklister kommer ta sig fram i byggområdet.
Grönt streck visar var du kan köra med bil. Rött streck visar var det är avstängt. Räddningstjänst, större godstransporter, turisttåg, gående och cyklister kommer ta sig fram i byggområdet.

Pressmeddelande -

Löfbergsrondellen byggs om

Vikenförbindelsen fortsätter att växa fram och nu är det dags att bygga om cirkulationsplatsen intill Löfbergsskrapan. Bussen får en egen högersväng från Hamngatan och en egen fil i cirkulationen. Under byggnationstiden, från måndag 10 augusti till vecka 45, kommer gatorna runt om att stängas av för biltrafik. Gående och cyklister kommer fortfarande kunna ta sig fram. 

För att få ett mer attraktivt centrum och en mer hållbar stadsmiljö måste biltrafiken på Hamngatan minska. Genom Vikenförbindelsen styr vi om biltrafiken från stadskärnan och förenklar för busstrafik, cyklister och gående. Sen februari har byggnationen pågått på Tullhusgatan, Packhusallén och en del av Sjömangatan. Nu har det blivit dags att påbörja ombyggnationen från Hamngatan, under Löfbergsviadukten och cirkulationsplatsen.

- Under byggnationstiden, vecka 33 till 45 kommer cirkulationen vara avstängd från korsningen Hamngatan och fram till Gustaf Lovéns gata. Det gör vi för att byggnationen ska löpa på så snabbt, säkert och smidigt som möjligt, säger Michael Sundholm, utvecklingssamordnare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Biltrafiken till och från Bryggudden blir hänvisad till Pråmvägen och Karlbergsgatan. Eftersom det är en höjdbegränsning där kommer större transporter ta sig in till området via Tullhusgatan och Tolagsgatan. Detta kommer att kunna ske genom en ljusreglerad enfilskörning genom arbetsområdet. Gående och cyklister kommer kunna ta sig fram genom byggområdet.

Leda bort regnvatten från Hamngatan

Samtidigt som kommunen bygger om gatan så kommer en stor dagvattenledning läggas ner för att få undan regnvatten från Hamngatan och Tingvallastaden vid skyfall. Även anläggningen för att pumpa bort vatten i Löfbergsviadukten kommer att förbättras.

- När det kommer extrema skyfall så översvämmas Hamngatan och viadukten under järnvägen. Genom att leda bort vattnet kan vi säkerställa att vägen är framkomlig även vid större skyfall, säger Michael Sundholm.

Byggnationen fortsätter också längs Packhusallén där trafik, gående och cyklister hänvisas till den tillfälliga vägen som går över gamla Coop-tomten. Byggnationen där väntas pågå till årsskiftet.

För mer information kontakta:

Michael Sundholm, utvecklingssamordnare, teknik- och fastighetsförvaltningen. Tel 054-540 68 63

Ämnen

Taggar

Regioner