Gå direkt till innehåll
Entrén till förskolan Galaxen på Stagnellskas innergård.
Entrén till förskolan Galaxen på Stagnellskas innergård.

Pressmeddelande -

Unik samlokalisering på nya Stagnellska

Om- och tillbyggnaden av Stagnellska på Herrhagen är nästan helt klar. Idag var det dags för invigning av de nygamla lokalerna.

Tal och ljuv musik

På plats för att inviga nya Stagnellska var teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C), barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld (M) och arbetsmarknads- och socialnämndens ordförande Per-Inge Lidén (MP).

En stråkorkester med elever och personal från Kulturskolan bjöd på ljuv musik, medan förskolebarnen deltog på håll från sin nya förskolegård. Alla verksamheter förutom vård- och omsorg är inflyttade och klara. I boendedelen återstår några månaders arbete innan det blir dags för inflyttning under 2021.

Moderniserad och klimatanpassad

För att kunna använda den stora byggnaden optimalt har den anpassats för att rymma fler och utökade verksamheter. Bland annat har förskolan har utökat från tre till sju avdelningar. Samtidigt har huset moderniserats och klimatanpassats utifrån dagens krav på energihushållning.

Det nygamla huset erbjuder en unik samlokalisering av flera olika kommunala verksamhetsområden och ska rymma både trygghetsboende, LSS-boende, två förskolor, skolverksamhet, social stödverksamhet och aktivitetscenter.

Gård för unga och gamla

Den nya gården ska användas både av förskolorna och de äldre i huset. Från serveringen når man en uteplats med upphöjda odlingslådor som gränsar mot förskolegården. Här ska barn och äldre kunna mötas och små portaler ger äldre som bor i huset möjlighet att vandra ut i förskolegården och kanske slå sig ner på en bänk i fruktträdgården och prata med barnen.

Naturinslag och återbruk

Den nya utemiljön har många naturinslag, bland annat i form av tallstockar som återbrukats från ett annat byggprojekt i kommunen. Under renoveringen har delar av inredningen i huset tagits tillvara av byggåterbruksbutiken Sola byggåterbruk, som öppnade på gamla flygfältet i våras.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden
Tel 054-540 12 78

Niklas Wikström (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden
Tel 054-540 12 82

Christian Holm Barenfeld (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden
Tel 054-540 12 81

Per-Inge Lidén (MP), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden
Tel 054-540 80 04

(Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.