Gå direkt till innehåll
Hanna Olvenmark, Portionen under tian. Foto: Ulrika Pousette.
Hanna Olvenmark, Portionen under tian. Foto: Ulrika Pousette.

Pressmeddelande -

​Pressinbjudan: Inspireras av Hanna Olvenmark - laga billig, nyttig, och klimatsmart mat

Hanna Olvenmark, dietist, författare och grundare av Portionen under tian, inviger Globala Karlstad med en digital föreläsning på Facebook om hur du lagar billig, klimatsmart och nyttig mat under tio kronor.

Föreläsningen sänds måndagen den 12 oktober klockan 20.30 på Karlstads kommuns Facebooksida och kan sedan ses en vecka framåt. Men redan klockan 12.15 samma dag så bjuder vi in pressen till en inspirerande pratstund med Hanna Olvenmark, där hon ger sina bästa tips.

- Jag vill ta död på myten om att all bra mat är dyr. Det finns många bra billiga råvaror såsom baljväxter, spannmål och rotfrukter, sådant vi behöver äta mera av, säger Hanna Olvenmark.

Föreläsningen med Hanna Olvenmark är startskottet för Globala Karlstad – en vecka då Karlstads kommun sätter särskilt fokus på globala frågor och hållbarhet.

Medverkar på pressträffen gör även Monika Bubholz (MP), kommunalråd. Vi ses i matsalen på Sundsta-Älvkullegymnasiet där vi bjuder på en vegetarisk lunch.

Dag: Måndagen den 12 oktober

Tid: klockan 12.15

Plats: Sundsta-Älvkullegymnasiet, matsalen Green room.

Karlstads kommun är en kommun som tänker globalt men agerar lokalt. Det handlar om att vi i vårt arbete ska bidra till FN:s 17 globala mål och Agenda 2030. Den 12–18 oktober är globala frågor i fokus när Karlstads kommun arrangerar Globala Karlstad. Syftet är att inspirera Karlstadsborna att agera lokalt och på så vis påverka globalt, både i det stora och det lilla.

Läs mer om programmet på karlstad.se/globalakarlstad

För mer information kontakta:

Mia Marklund, internationell strateg, telefon 054-540 10 34.
Linda Olsson, kommunikationsstrateg, telefon 054-540 10 23.

Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.