Gå direkt till innehåll
Cyklar som har kvar sin lapp den 6 november rensas bort och förvaras hos kommunen i tre månader.
Cyklar som har kvar sin lapp den 6 november rensas bort och förvaras hos kommunen i tre månader.

Pressmeddelande -

Höststädning i Tingvallastadens cykelställ

Vår och höst rensar kommunen upp i Tingvallastadens cykelställ. Nu har det blivit dags igen och från och med vecka 42 börjar det komma upp lappar på övergivna cyklar i centrala Karlstad.

För att cykelställen i Tingvallastaden inte ska bli överfulla med övergivna cyklar så gör Karlstads kommun ett arbete med att rensa ut bortglömda cyklar, en gång på våren och en gång på hösten. Under vecka 42 börjar kommunen att sätta ut lappar. Cyklar som ser ut att ha stått på samma ställe en längre stund får en lapp. De lappade cyklar som står kvar den 6 november kommer att forslas bort.

Att rensa bort gamla cyklar underlättar också för renhållningen.

-Vi tycker att det här är ett bra sätt att hålla det snyggt i de centrala delarna i stan och det gör det lättare att städa. Det kan se lite trist ut med gamla övergivna cyklar, som också tar upp onödig plats i cykelställen, säger Adam Pettersson gatuingenjör på Karlstads kommun.

Cyklar förvaras hos kommunen

Cyklar som plockas bort förvaras hos kommunen under tre månader. Under den tiden kan den som saknar sin cykel göra anspråk på den, om det visar sig att den är bortforslad. Misstänker du att din cykel blivit bortforslad ska du höra av dig till kommunens Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00.

Om du vet att du har en gammal cykel som står på stan är det hög tid att hämta hem den nu.

-Vi vill uppmana alla att som har en cykel som blivit kvar en stund i stan att hämta hem den nu, avslutar Adam.

För mer information kontakta:

Adam Pettersson, gatuingenjör, 054-540 65 13

Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.