Gå direkt till innehåll
Under stor koncentration smakade juryn på vatten från de olika kommunerna.
Under stor koncentration smakade juryn på vatten från de olika kommunerna.

Pressmeddelande -

Karlstads kommun fick hedersutnämnande för sitt goda kranvatten

Karlstads kommun fick hedersutnämnande i regionfinalen i Kranvattentävlingen som gick av stapeln på Karlstad CCC under onsdagen. Laxå och Bengtsfors korades som vinnare och går vidare till riksfinalen.

Under Kranvattentävlingen utses Sveriges godaste kranvatten, där fokus sätts på vår fantastiska naturresurs som alla har tillgång till direkt i kranen.

Kranvattentävlingen arrangeras på tio olika platser runt om i Sverige. Från varje regionsfinal går två bidrag vidare och tillsammans kommer 20 kommuner att tävla i riksfinalen som går av stapeln vecka 46 i Stockholm.

Det är branschorganisationen Svenskt Vatten som står bakom tävlingen.
Läs mer om Kranvattentävlingen på Svenskt Vattens webbplats.

Juryns motivering

En kunnig jury har smakat och bedömt kranvattnet. Karlstads kommun fick ett av tre hedersutnämnanden och juryns motivering lyder: “Ett vatten med fin rondör och klar, frisk eftersmak.”

- Även om det inte blev en vinst den här gången är vi jätteglada för ett hedersomnämnande. Vi har så bra och gott dricksvatten i Sverige överlag så det är hård konkurrens. Tävlingens tema för i år är Kranmärkt och flera av våra förvaltningar är Kranmärkta. Det innebär att vi väljer kranvatten framför flaskvatten och tar ställning för en bättre miljö. Tävlingen är ett sätt att lyfta och uppmärksamma vårt fantastiska kranvatten, sa Victoria Håhland Sandborgh, enhetschef vatten, efter tävlingen.

För mer information kontakta:

Victoria Hågland Sandborgh, enhetschef Vatten, teknik- och fastighetsförvaltningen, Karlstads kommun, telefon: 054-540 69 11

Stefanie Myrin, kommunikatör, 0735-29 40 47 

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.