Gå direkt till innehåll
​ Beslut i korthet stadsbyggnadsnämnden den 21 oktober 2020

Pressmeddelande -

​ Beslut i korthet stadsbyggnadsnämnden den 21 oktober 2020

Under dagens stadsbyggnadsnämnd antogs tre detaljplaner som tillsammans ger cirka 300 nya bostäder varav ca 50-70 i form enbostadshus eller mindre flerbostadshus. En av detaljplanerna som antogs gör det möjligt att bygga en idrottshall. En ändring av tidigare bygglov gjordes och ett tillfälligt bygglov gavs för en sporthall.

Ändring av bygglov för fastigheten Kronojägaren 2

På Fagottgatan i Kronoparken gav nämnden den 1 juli bygglov för tillbyggnad av flerbostadshus. I dagens nämnd beviljades en ändring av detta bygglov som innebär att ytterligare fem lägenheter kan inredas, en utökning görs av tillkommande trapphus, en ny förrådsbyggnad samt ett nytt cykelförråd kan byggas.

Nämndens beslut: bygglov gavs

Antagande av detaljplan för del av Kasernhöjden

Detaljplanen för Kasernhöjden har varit utställd för granskning och är nu redo för antagande. Planen gör det möjligt att bygga totalt cirka 250 nya bostäder. Ett antal nya byggnader inom Kasernhöjden har planlagts, bland annat tre bostadskvarter mot Infanterigatan, små kontorsvillor mot öster, ett parkeringshus intill norra fältet, en tre våningar hög byggnad som kompletterar Norra torget, ett kontorshus intill Infanterigatan samt ett mycket högt hus vid skärningen mellan Kasernhöjdens och Norra fältets entréer. Utöver ovanstående projekt ger planen möjlighet att bygga på de befintliga byggnaderna.

Nämndens beslut: detaljplanen antogs

Antagande av detaljplan för Skåre idrottshall

Denna detaljplan gör det möjligt att bygga en ny idrottshall vid Ilandavägen, mitt emot Ilandaskolan, på en grusplan som tidigare använts som fotbollsplan. Efter samråd och granskning samt justeringar kan planen nu antas.

Nämndens beslut: detaljplanen antogs

Antagande av detaljplan för Steffens minne

Detaljplanen gör det möjligt att bygga småhus i maximalt två våningar med en minsta villatomtstorlek på 900-1000 kvadratmeter. Planen ger möjlighet att bygga mindre flerfamiljshus, radhus och parhus. Sammanlagt kan cirka 50-70 nya bostäder byggas men även naturmark och parkmark med möjlighet till en kommunal lekplats finns med i planen.

Nämndens beslut: detaljplanen antogs

Tillfälligt bygglov för sporthall

Ett tidsbegränsat bygglov har sökts för en sporthall på fastigheten Briggen 4 som ligger i norra delen av Tyggårdsviken. Den planerade sporthallen har en yta på 1 700 kvadratmeter och en byggnadshöjd på 11 meter. Större delen av byggnaden ska vara en stor öppen hall för ändamålet padeltennis.

Nämnden beslut: Tillfälligt bygglov gavs 

Kontakt

Erik Nilsson (KD), ordförande, telefon 054-540 12 77

Magnus Resare (M), andre vice ordförande, telefon 070-587 03 31

Monika Martinsson, kommunikationsstrateg, telefon 054-540 47 07

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.