Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Till vänster Steffensminne från flygfoto, till höger förslag på ny bebyggelse på samma plats.

Beslut från stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott, Karlstads kommun 11/9

Vid stadsbyggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde 11 september beslutade utskottet om tre detaljplaner. Samråd ska ske för detaljplaner om 70 nya bostäder vid Steffensminne och om kontor och 300 bostäder vid Kasernhöjden. Detaljplan för Bomstad camping ska ut på granskning. Berörda kan nu lämna sina synpunkter.

Arkitektskiss av föreslagna hus i slänten mellan Kasernhöjden och Tingvalla isstadion.

Förslag om 300 bostäder och höghus vid Kasernhöjden

Fastighetsägaren för Kasernhöjden vill utveckla området med nya bostäder och verksamheter. Idag presenterar Karlstads kommun ett förslag på ny detaljplan som gör det möjligt med runt 300 nya bostäder och ett höghus med 32 våningar.

Pressinbjudan: Barnahus fyller 10 år!

Pressinbjudan: Barnahus fyller 10 år!

Det vill vi fira genom att bjuda in till föreläsning av Therese Kvist, specialisttandläkare vid Karolinska institutet. Christian Norlin, vice ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden (S) inleder dagen.

Vardagshjältar fyller 10 år

Vardagshjältar fyller 10 år

Vardagshjältar har blivit ett känt begrepp i Karlstad. För tionde året uppmärksammar Karlstads kommun verksamheter och personer som skapar livskvalitet för barn och unga i Karlstad.

Så här kommer Frödingsparken se ut efter att den byggts om. Bild: Karlstads kommun.

Nu är ombyggnaden av Frödingsparken igång

Frödingsparken i centrala Karlstad ska få nya passager, mer blomsterprakt och ljusklot med citat från Gustaf Frödings dikter. Nu är arbetet igång och kommunen planerar att ha parken klar våren 2020.

Frödingsparken 4 september.

Pressinbjudan: Nu startar ombyggnaden av Frödingsparken

Frödingsparken i centrala Karlstad ska få nya passager, mer blomsterprakt och ljusklot med citat från Gustaf Frödings dikter. Arbetet har redan smugit igång men på fredag tar kommunen det officiella spadtaget.

Karlstad en av Sveriges bästa kommuner på parkskötsel och dricksvatten

Karlstad en av Sveriges bästa kommuner på parkskötsel och dricksvatten

I Sveriges kommuner och landstings (SKL) undersökning om kommunal service får Karlstads kommun höga poäng från Karlstadsborna. Parkskötsel, snöröjning, gång- och cykelvägar och dricksvatten är alla områden där Karlstad får goda betyg jämfört med Sverige som helhet. Gatuunderhåll får sämre siffror.

Pressinbjudan: ​Sagostund bland drakar och dragqueens

Pressinbjudan: ​Sagostund bland drakar och dragqueens

I Karlstad ska du öppet kunna vara den du är, och älska den du vill – oavsett om du är vuxen eller barn. Det vill Karlstads Stadsbibliotek visa våra unga Karlstadsbor genom att arrangera sagostund bland drakar och dragqueens på lördag den 31 augusti. Vi tror att sagostunder kan vara ett färgsprakande sätt att visa att alla barn får vara som de är.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 28 augusti

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 28 augusti

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld, 054-540 12 81, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.