Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: ​Sagostund bland drakar och dragqueens

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: ​Sagostund bland drakar och dragqueens

I Karlstad ska du öppet kunna vara den du är, och älska den du vill – oavsett om du är vuxen eller barn. Det vill Karlstads Stadsbibliotek visa våra unga Karlstadsbor genom att arrangera sagostund bland drakar och dragqueens på lördag den 31 augusti. Vi tror att sagostunder kan vara ett färgsprakande sätt att visa att alla barn får vara som de är.

Bland drakar och dragqueens heter succéföreställningen där några av landets mest erkända dragartister framför sagor för barn. Artisterna är etablerade skådespelare och pedagoger – varje sagostund är som en konfettibomb av glitter och könsöverskridande förvandling som bjuder in till lek och engagemang i sagornas för trollande värld. Dragshowartisten Inga Tvivel läser sagor under en oförglömlig sagostund. Efter sagan tar vi fram utklädningskläder och pysselmaterial för att skapa egna masker.

Även vuxna journalister är välkomna

Vi välkomnar även media till någon av sagostunderna. Platserna är begränsade i lokalen, hör därför av dig till Sandra Nelson eller Anna Eriksson om du tänkt dyka upp. Vill du prata med dragartisten Inga Tvivel innan eller efter någon av föreställningarna förmedlar Sandra eller Anna kontakten.

Dag: Lördag 31 augusti.

Tid: Klockan 11.00 och 13.00.

Plats: Skogen, Karlstads Stadsbibliotek.

För mer information kontakta:

Sandra Nelson
Barnbibliotekarie
sandra.nelson@karlstad.se
054-540 23 83

Anna Eriksson
Verksamhetsutvecklare
anna.eriksson@karlstad.se
054-540 23 80

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.