Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Placering av bostadsområdet

Boende deltog i utvecklingen av nytt bostadsområde öster om Alster

50-70 nya bostäder med stora villatomter och rad- och parhus med lantlig karaktär. Det blev resultatet efter att de boende i och omkring Busterud fick vara med när Karlstads kommun skulle planlägga området för bostäder. Nu har detaljplanen antagits av Karlstads kommuns stadsbyggnadsnämnd.

Beslut från stadsbyggnadsnämnden 28 augusti 2019

Beslut från stadsbyggnadsnämnden 28 augusti 2019

Här kan du läsa om några av de beslut som stadsbyggnadsnämnden fattade vid sitt sammanträde den 28 augusti. För samtliga beslut, se protokollet på karlstad.se inom kort.

Kommunstyrelsen i korthet den 27 augusti

Kommunstyrelsen i korthet den 27 augusti

En fördjupad översiktsplan för Välsviken är nu färdig för antagande i kommunfullmäktige. Den sätter riktningen för en attraktiv stadsdel med 2 000 nya bostäder samt utvecklad handel, industri, service och friluftsturism.

Nyckelfri vård och omsorg införs i Karlstads kommun

Nyckelfri vård och omsorg införs i Karlstads kommun

​Nu lanseras nyckelfri vård och omsorg inom Karlstads kommuns hemtjänst. Molkom och Väse var först ut att börja använda de digitala låsen, som i höst och vinter ska monteras hos samtliga hemtjänstkunder.

Elev och Niklas Wikström (L) klipper invigningsbandet

I dag invigdes ”nya” Västerstrandsskolan

Under torsdagsförmiddagen klippte elever och barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (L) invigningsbandet på Västerstrandsskolan. Efter mer än två års arbete är nu ombyggnationen av Västerstrandsskolan äntligen klar!

Vattenpest. Bild från Shutterstock.

Ingen vassröjning i Rudstjärn på grund av vattenpest – röjer i Klarälven istället

Karlstads kommun har tidigare meddelat att det inte kommer ske någon vassröjning i Stodenesjön på grund av den invasiva arten vattenpest. Efter ett tips från allmänheten står det klart att även Rudstjärn är drabbad och därför blir det heller ingen vassröjning där. Pengarna kommer istället användas för att röja vass i Klarälven vid Sommarro och Romstad.

Karlstads kommuns befolkning har ökat med 440 personer under första halvåret 2019.  Den 30 juni hade Karlstads kommun 92 937 invånare.

Karlstad fortsätter att växa

Karlstads kommuns befolkning har ökat med 440 personer under första halvåret 2019, visar färska siffror från Statistiska centralbyrån, SCB. Ökningen, som mest beror på stor inflyttning, slår inte förra årets rekordnivå, men är ändå betydligt högre än andra år.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.