Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Sundstaparken var en av parkerna som Karlstadsborna kunde tycka till om.

470 lämnade synpunkter om Karlstadsparker

Utegym, skulpturpark, lekplats där barn kan lära sig trafikregler och fler sittplatser. Det är några av de förslag som Karlstadsborna gett kommunen nu när ett parkprogram ska tas fram.

Pressinbjudan: Matavfallspåsar som frukt- och grönsakspåsar

Pressinbjudan: Matavfallspåsar som frukt- och grönsakspåsar

Vi testar att erbjuda matavfallspåsar av papper i livsmedelsbutiker istället för plastpåsar till frukt och grönsaker. Miljöförvaltningens projekt Koll på plasten startar tillsammans med Karlstads Energi, Stora Coop Bergvik, Ica Maxi Välsviken och Ica Supermarket Hagahallen ett pilotprojekt till och med 30 september.

Karlstad största kommunen på Facebook

Karlstad största kommunen på Facebook

Karlstads kommun är störst av Sveriges kommuner på Facebook och vi har flest antal visningar på Youtube. Det visar Kreafons årliga kartläggning av kommuner och regioner i sociala medier.

Niklas Wikström, Ola Persson, Margareta Friman och Hazel Svensson.

Hur kan Karlstad bli en ännu mer HBTQ-vänlig kommun?

Det frågade vi Karlstadsborna inför Prideparaden 2017. Det resulterade bland annat i att nattklubben Stolz blev verklighet, permanent Pride smyckning av Karlstad och förstärkt arbete i att utbilda personal i normkritiskt tänkande. Men nu vill vi göra mer.

Kajpromenaden längs Tullholmsviken

Välkommen på premiären av Karlstads nya kajpromenad

Karlstads nya kajpromenad i Tullholmsviken är klar! Förutom ett vackert promenadstråk där Karlstadsbor och turister kan njuta av sydvästläget mot Vänern, erbjuder Tullholmskajen även gott om sittplatser för att kunna ta en trevlig paus med utsikt mot vattnet.

Pressinbjudan: Ny utställning i Karlstadsrummet

Karlstadsrummet har en ny utställning kallad Hållbart klimatsmart. Det vill Karlstads kommuns miljöstrateger, Gunnar Persson och P-O Haster, uppmärksamma genom att hålla en vernissage.

Vattenpest (Elodea canadensis). Bild från Shutterstock.

Ingen vassröjning i Stodenesjön på grund av vattenpest

Vattenpest är en invasiv akvarie- och dammväxt som fått fäste i Stodenesjön. För att inte riskera att arten ska sprida sig till andra platser kommer kommunen inte att röja vass i Stodenesjön i år.

Stor vattenläcka på Våxnäs

Stor vattenläcka på Våxnäs

En större vattenläcka har upptäckts på Karmgatan på Våxnäs under måndagskvällen. Minst åtta hyreshus är utan vatten. De som drabbats bor på Karmgatan 1 till 115. En vattentank kommer att placeras ut på cykelvägen mellan Karmgatan 15 och 71 vid 22-tiden.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.