Gå direkt till innehåll
Ta en tur i Karlstads skärgård med Bojorten Christine af Bro den 17 augusti.
Ta en tur i Karlstads skärgård med Bojorten Christine af Bro den 17 augusti.

Pressmeddelande -

​Bojorten Christine af Bro med pirater lägger till i Karlstad

Den 17 augusti har Karlstadsbor och besökare chansen att ta en tur med Bojorten Christine af Bro i Karlstads skärgård då det unika fartyget från Kristinehamn lägger till i Inre hamn.

Karlstadsborna kan passa på att beundra det vackra skeppet eller följa med på en båttur med busiga pirater - det utlovas en del hyss under den en och en halv timmes långa rundturen med tre avgångar från Inre hamn den 17 augusti.

– Karlstad är en fin sommarstad med många besökare och vi har ett fantastiskt läge vid Klarälven och Vänern. Det är mycket roligt att Christine af Bro erbjuder de här resorna ut i Karlstads skärgård och denna tur är speciellt bra för barnfamiljer, säger Maria Westin, turismchef Karlstads kommun.

– För Kristinehamn är Bojorten en viktig dragare som lockar både svenska och internationella gäster. Särskilt uppskattas piratturerna som går fyra dagar i veckan under sommarsäsongen. Det är onekligen speciellt att få uppleva den vackra Vänerskärgården ombord på skeppet. Och med våra populära pirater i sällskap vaknar äventyrslusten hos alla passagerare, lovar Ulrika Ganterud Evermark, turistchef Kristinehamns kommun.

Biljetter till båtturerna säljs via ticketmaster.se eller Scalateatern. Det går tre turer den 17 augusti, klockan 11.00, 13.10 och 15.30. I mån av plats går det att köpa biljetter direkt vid kajen. Skeppet kommer att vara öppet mellan turerna och det kommer finnas möjlighet att gå ombord en liten stund.

– Christine af Bros pirater har planer på att inta Karlstads hamn. Med på båten finns Kapten Joakim, Matros Ossian och den busiga Piraten Mikaela Klumpfot. Vad som kan hända när Mikaela Klumpfot är i farten vet man aldrig. Så häng med ut på Vänern med Värmlands egna piratskepp, säger Bojortpiraten Mikaela Löfgren.

Fakta Bojorten

Under 1600–1800-talet fanns Bojortarna i Kristinehamn och väntade på att järnet från Bergslagen skulle lastas. När det var klart transporterades järnet ut på Vänern till Göteborg och vidare utomlands.

Bojorten Christine af Bro sjösattes den 4 maj 2002 efter åtta års varvsarbete. Det historiska fartyget är byggt enligt gammal holländsk tradition och har sin hemmahamn i Kristinehamn där fartyget under sommartid gör både reguljära och chartrade turer. Skeppet är 21,5 meter långt och har en masthöjd på 22 meter. 

För mer information kontakta:

Maria Westin, turismchef, Karlstads kommun, telefon 070-529 75 50.
Ulrika Ganterud Evermark, turistchef, Kristinehamns kommun, telefon 070-228 82 39.
Linda Olsson, kommunikationsstrateg, Karlstads kommun, telefon 054-540 10 23.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.