Gå direkt till innehåll
Nyckelfri vård och omsorg införs i Karlstads kommun

Pressmeddelande -

Nyckelfri vård och omsorg införs i Karlstads kommun

Nu lanseras nyckelfri vård och omsorg inom Karlstads kommuns hemtjänst. Molkom och Väse var först ut att börja använda de digitala låsen, som i höst och vinter ska monteras hos samtliga hemtjänstkunder.

Karlstads kommun inför nyckelfri vård och omsorg. Det innebär att hemtjänstpersonal kan låsa upp dörren hos kunderna med en app i jobbtelefonen. I maj introducerades de nya digitala låsen hos kunder i Molkom och Väse. Nu ska de monteras hos samtliga hemtjänstkunder löpande under hösten och vintern 2019/2020. Näst på tur är hemtjänsten i Vålberg.

  - De digitala låsen höjer säkerheten samtidigt som de underlättar för både kunder och personal, säger projektledaren Helena Holmstrand.

Det blir en ökad trygghet eftersom de digitala låsen alltid registrerar vem som öppnar dem och vid vilken tidpunkt. Samtidigt blir det färre nycklar till fastigheten i omlopp och hemtjänstpersonalen får en smidigare hantering.

FAKTA

  • Hemtjänsten har tillgång till en vanlig nyckel som backup.
  • Kunden får ett batteridrivet låsvred monterat på sin dörr, men det lämnar inga märken på dörren och den kan användas som vanligt.
  • Kommunen står för både installation och sedan avinstallation om det digitala låset inte längre behövs.

För mer information kontakta:

Helena Holmstrand, projektledare vård- och omsorgsförvaltningen
Karlstads kommun, tel. 054-540 60 31 e-post: helena.holmstrand@karlstad.se

Helena Levberg, kommunikatör vård- och omsorgsförvaltningen
Karlstads kommun, tel. 054-540 56 33 e-post: helena.levberg@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.