Gå direkt till innehåll
Friidrottsstjärnor inspirerade elever på både höjden och bredden i samband med SM i friidrott

Pressmeddelande -

Friidrottsstjärnor inspirerade elever på både höjden och bredden i samband med SM i friidrott

Under fredagen blev Västerstrandsskolans förmiddagsrast extra spännande då eleverna fick besök av friidrottsstjärnorna Andreas Kramer och Amanda Malmehed.

- Det är jättekul att Andreas och Amanda kunde vara med oss här idag. Eleverna tycker det är spännande att träffa idrottare som de kanske bara sett på tv och dessutom få visa upp vad de själva lärt sig. Att bjuda in friidrottsstjärnor i samband med SM i Karlstad var ett sätt för oss att ge tillbaka lite av det som eleverna bidragit till under våra rastaktiviteter genom åren, säger Västerstrandsskolans rektor Ulf Eriksson.

Mår eleverna bra på rasten mår de också bra på lektionerna. Den inställningen genomsyras på Västerstrandsskolan som har gjort en medveten satsning för att få barnen att vilja röra på sig under rasterna och på fritids.

- Vi tränar fysisk rörelse, social kompetens, värdegrund, estetiskt tänkande och konfliktlösning, säger TinoSkovlund, fritidspedagog på Västerstrandsskolan.

Varje dag finns ett antal planerade rastaktiviteter att välja mellan. Fredagens aktiviteter bestod bland annat av hopp på höjden och på längden, häckstafett, parkour, gymnastik, dans och bläckfiskkull.

- Vi utgår alltid från barnens intressen. Det ska finnas något som passar alla - ingen ska behöva känna att man inte har något att göra eller någon att leka med,avslutar Tino Skovlund.

Västerstrandsskolans arbete med aktiva raster har väckt intresse, de har haft studiebesök från flera andra kommuner. De har även kontakt med skolor i andra länder som trots helt andra förutsättningar och utmaningar är intresserade av samma sak – de vill ha en bra skola med glada elever!

För mer information kontakta:

Ulf Eriksson rektor Västerstrandsskolan, 054-540 29 76
TinoSkovlund, fritidspedagog Västerstrandsskolan, 070-527 35 01
Sara Malmborg, kommunikatör barn- och ungdomsförvaltningen, 054-540 29 04

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.