Gå direkt till innehåll
Så här kommer Frödingsparken se ut efter att den byggts om. Bild: Karlstads kommun.
Så här kommer Frödingsparken se ut efter att den byggts om. Bild: Karlstads kommun.

Pressmeddelande -

Nu är ombyggnaden av Frödingsparken igång

Frödingsparken i centrala Karlstad ska få nya passager, mer blomsterprakt och ljusklot med citat från Gustaf Frödings dikter. Nu är arbetet igång och kommunen planerar att ha parken klar våren 2020.

Frödingsparken är en viktig del i den kulturhistoriska miljön som finns vid den gamla lasarettsbyggnaden och läkarbostaden.

- Tanken är att parken ska bli en ännu trevligare plats där Karlstadsborna kan stanna och njuta, inte bara passera som det ofta är idag, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

- För att uppnå det vill vi öppna upp och få in mer solljus, rama in parken och skapa en avskärmning från vägen, öka blomsterprakten genom nya planteringar, skapa nya sittplatser och ge parken en trevlig belysning, säger kommunens landskapsarkitekt Karin Pettersson som har ritat parken.

Ett riktigt entréstråk ska leda fram till gamla lasarettsbyggnaden dit även skulpturen ”Liten dansös” ska få en ny central placering. Eftersom parkens namn härstammar efter skalden Gustaf Fröding har ett koncept med citat från Gustaf Frödings dikter tagits fram för att införlivas i belysningen.

Omgestaltningen av Frödingsparken beräknas stå klar våren 2020, 160 år efter att Gustaf Fröding föddes.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, tfn 054-540 12 78

Mikael Lundh, projektledare teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 67 93

Karin Pettersson, landskapsarkitekt teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 70 62

eller läs mer på karlstad.se/frodingsparken2020

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.