Gå direkt till innehåll

Ämnen: Ungdomsfrågor

Jennifer Peeters och Emma Posio som båda gjort sin praktik på Karlstads kommun.

En satsning för klimatet i 90-talsanda

Lev som på 90-talet för att spara på pengar och klimatet. Detta är temat i ett praktikarbete som har tagits fram av två universitetsstudenter där unga vuxna ska inspireras till att göra hållbara ändringar i vardagen, tagna från ett annat årtionde.

Uppskattad sfi-utbildning för unga vuxna är tillbaka

Uppskattad sfi-utbildning för unga vuxna är tillbaka

Den uppskattade utbildningen Ungdoms-sfi är tillbaka efter att under en tid varit pausad. Utbildningen riktar sig till unga mellan 20 och 25 år och kombinerar språkutveckling med integrationsarbete.

Pressinbjudan: 700 sommarjobbare sökes

Pressinbjudan: 700 sommarjobbare sökes

Karlstads kommun behöver 700 sommarvikarier till vård och omsorg. På tisdag den 28 februari anordnas en rekryteringsdag med möjlighet till snabbintervjuer på plats.

Ungdomsfullmäktiges ordföranden Matilda Glaas och Alexander Rydberg.

Snart är det dags att kandidera och rösta till ungdomsfullmäktige

Med start nästa vecka besöker ungdomsfullmäktiges ledamöter kommunens grund- och gymnasieskolor för att informera om valet. Under våren kan ungdomar som är 15–19 år och folkbokförda i Karlstads kommun kandidera och rösta till ungdomsfullmäktige.

Kort från barn- och ungdomsnämnden 19 oktober

Kort från barn- och ungdomsnämnden 19 oktober

På sammanträdet den 19 oktober beslutade barn- och ungdomsnämnden bland annat om redovisning av två interkontrollområden samt nämndens redovisning av kvalitet och resultat för läsåret 21-22.

Vinnaren Atle Andersson Nykvist tillsammans med sin handledare Angelica Lindström, arbetsledare område Kronoparken, och Camilla Teigen, HR-strateg på Karlstads kommun.

Atle vill skapa mattekluringar för Karlstadsborna

Vinnaren i 2022 års Vinn ett jobb-tävling blev Atle Andersson Nykvist med sin idé om att producera en interaktiv plats där människor i olika åldrar kan lära sig om matematik genom att känna, snurra och flytta på saker. Atle som pluggar fjärde året till civilingenjör i maskinteknik på Karlstads universitet har en förkärlek till matematik och ser väldigt mycket fram emot sitt sommarjobb.

Pressinbjudan - Hen vann ett jobb!

Pressinbjudan - Hen vann ett jobb!

Nu är det klart vilken universitetsstudent som har vunnit ett jobb på Karlstads kommun. Välkommen på en pressträff där vinnaren presenterar sin idé!

Simundervisning på Sundstabadet

Pressinbjudan: Ettusen simlektioner på 10 veckor - en livsviktig kunskap

Karlstads kommun har under en längre tid prioriterat att barn och unga kan simma och aldrig förr har det bedrivits så mycket simundervisning i Karlstad. Under hösten startade verksamheten åter upp efter ett nästan årslångt uppehåll på grund av pandemin. Simkunnighet är både en livsviktig färdighet så väl som att den skapar en ytterligare dimension till träning, lek och rekreation.

​Pressinbjudan: Stöd för unga vuxna att hitta tron på sig själv

​Pressinbjudan: Stöd för unga vuxna att hitta tron på sig själv

För unga vuxna som står långt från arbetsmarknaden så kan det vara svårt att hitta tron på sig själv. Men det finns stöd att få. Värmlands Framtid och Horisont har stöttat många unga och på lördag berättar de och ungdomarna själva om sin resa.

Foto: Johan Eklund

Pressinbjudan: Informationskväll på gymnasieskolorna

​Gymnasievalet närmar sig! Nu på onsdag den 22 januari är det informationskväll på Sundsta-Älvkullegymnasiet och Tingvallagymnasiet.
Ungdomar som står inför sitt gymnasieval, deras vårdnadshavare och alla andra intresserade är välkomna på informationskväll.
Preliminärvalet till gymnasiet 2020/2021 ska vara gjort senast den 7 februari.
Dag: Onsdag 22 januari
​Tid: Klockan 17-19.30
​P

Foto: Johan Eklund

Karlstad och Kenya i partnerskap

​Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Karlstads kommun inleder ett kommunalt partnerskap med Makueni County i Kenya. Målet är att lära av varandra för att kunna bryta normtypiska val när det gäller studier och arbete.

Foto: Tommy Andersson

Pressinbjudan: Tusen gymnasieelever får yrkesinformation

Präst, optiker, tolk, jägmästare, soldat, vd och journalist. Det är några av de sextiotal yrken som presenteras på den stora yrkesinformationsdagen för tusen gymnasieelever nu på torsdag den 5 december.

Pressinbjudan: Gymnasieforum för 20:e gången

Pressinbjudan: Gymnasieforum för 20:e gången

Nu är det dags för den 20:e upplagan av utbildningsmässan Gymnasieforum. Kommunala och privata gymnasieskolor samlas i Karlstad innebandyarena för att informera om sina program.

Simon Häggström

Fint paket med guldpapper samma skit inuti

Så beskriver Simon Häggström fenomenet sugardating på en öppen föreläsning som arrangerades av Karlstads kommun och fyllde Sundstaaulan igår kväll.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.