Gå direkt till innehåll
Uppskattad sfi-utbildning för unga vuxna är tillbaka

Pressmeddelande -

Uppskattad sfi-utbildning för unga vuxna är tillbaka

Den uppskattade utbildningen Ungdoms-sfi är tillbaka efter att under en tid varit pausad. Utbildningen riktar sig till unga mellan 20 och 25 år och kombinerar språkutveckling med integrationsarbete.

– Det är väldigt positivt att vi kan erbjuda Ungdoms-sfi igen. Utbildningen är omtyckt och har bidragit till betydelsefull utveckling hos tidigare studerande, säger Steve Norman, vuxenutbildningschef i Karlstads kommun.

Ungdoms-sfi är speciellt anpassad för unga vuxna mellan 20 och 25 år och håller ett högre tempo än den traditionella sfi-utbildningen. På grund av det ekonomiska läget har utbildningen legat på is sedan augusti 2023 men är nu tillbaka.

– Den grönröda ändringsbudgeten som togs i december sätter kompetensförsörjning i fokus. Ungdoms-sfi är en av de verksamheter som vi vet når goda resultat när det gäller att göra människor anställningsbara och är därför en utbildning vi vill satsa på, säger Anders Peterson (C), ordförande i Karlstads kommuns gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd.

Språkundervisning och integration i kombination

Ungdoms-sfi innehåller förutom språkundervisning även arbetsmarknadskunskap, demokratiska värden och kunskap om hur det svenska samhället fungerar. Eleverna får dessutom möjlighet att träna svenska i praktiken på en svensk arbetsplats.

– Det handlar inte bara om språkutveckling – integrationsarbetet under utbildningen är minst lika viktigt, säger Steve Norman.

Utbildningen anordnas av Folkuniversitetet på uppdrag av Karlstads kommun.

För mer information kontakta:

Steve Norman, vuxenutbildningschef i Karlstads kommun, 054-540 14 60

Anders Peterson (C), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Karlstads kommun, 054-540 35 30

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.