Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagsutbildning

”Vi vill kompetensutveckla Värmland”

”Vi vill kompetensutveckla Värmland”

Karlstads teknikcenter välkomnar allmänheten till öppet hus den 25 mars klockan 10.00-13.00 på Axel Johnsons väg 6 i Karlstad. Karlstads teknikcenter erbjuder idag fyra profiler av gymnasieingenjörsutbildningen TE4, nio yrkeshögskoleutbildningar, vuxenutbildning samt uppdragsutbildningar för näringslivet.

Kort från barn- och ungdomsnämnden 22 februari

Kort från barn- och ungdomsnämnden 22 februari

På sammanträdet den 22 februari beslutade barn- och ungdomsnämnden bland annat om bokslut för 2022 samt rapporter kring aktivitetsskolan och försök med skolfrukost

Grundskoleelever med funktionsvariationer behöver också praoplatser

Grundskoleelever med funktionsvariationer behöver också praoplatser

Alexander Pettersson, 15, är som vilken niondeklassare som helst, men med en funktionsvariation och behöver lite extra struktur och tydlighet i vardagen. Prao är obligatoriskt för alla elever, men för grundskoleelever med funktionsvariationer är det svårt att hitta en praoplats. Trots det slutade Alexanders sökande i en lycklig fullträff, hos en livsmedelsbutik i Karlstad.

Jonny Lindström, rektor på Fordons- och transportprogrammet på Nobelgymnasiet, tar emot certifiering som Motorbranschcollege

Grattis Nobelgymnasiet – nu certifierat Motorbranschcollege!

Nobelgymnasiet i Karlstad kan nu kalla sig för Motorbranschcollege. En sådan certifiering innebär en kvalitetsstämpel som visar att den fordonstekniska utbildningen uppfyller branschens kvalitetskrav – en viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.