Gå direkt till innehåll
Jonny Lindström, rektor på Fordons- och transportprogrammet på Nobelgymnasiet, tar emot certifiering som Motorbranschcollege
Jonny Lindström, rektor på Fordons- och transportprogrammet på Nobelgymnasiet, tar emot certifiering som Motorbranschcollege

Pressmeddelande -

Grattis Nobelgymnasiet – nu certifierat Motorbranschcollege!

Nobelgymnasiet i Karlstad kan nu kalla sig för Motorbranschcollege. En sådan certifiering innebär en kvalitetsstämpel som visar att den fordonstekniska utbildningen uppfyller branschens kvalitetskrav – en viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.

Motorbranschen har ett stort rekryteringsbehov, såväl på kort som på lång sikt. Det är därför viktigt att gymnasieskolornas fordonstekniska utbildning attraherar fler elever, vilket certifieringen som Motorbranschcollege kan bidra till. En sådan certifiering ger både utbildningen en högre status och säkerställer samtidigt att eleverna får med sig relevanta kunskaper som företagen efterfrågar.

– Grattis Nobelgymnasiet som nu klarat certifieringen till att bli Motorbranschcollege! Det visar på ett gott kvalitetsarbete och en vilja att hela tiden utvecklas. Det är utmärkande för en skola att erbjuda eleverna en fordonsteknisk utbildning i framkant och att säkra den framtida kompetensförsörjningen till motorbranschen, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege.

För att fira bjöd Nobelgymnasiet in till en certifieringsfest den 15 september.

– Vi är väldigt stolta över att ha certifierats till Motorbranschcollege. Det är viktigt att kunna erbjuda högsta kvalitet på vår fordonstekniska utbildning till våra elever. Vi har nöjda elever på de fordonstekniska programmen och lärarna får en bra kompetensutveckling. Eleverna får också ett kvalitetssäkrat arbetsplatsförlagt lärande. Det är några av de områden som vi har utvecklat genom vårt goda samarbete med motorbranschens företag, säger Jonny Lindström, rektor på Fordons- och transportprogrammet på Nobelgymnasiet.

För mer information kontakta:

Jonny Lindström, rektor för Fordons- och transportprogrammet, Nobelgymnasiet, 054-540 13 66, jonny.lindstrom@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.